SV Urk: tekort vrijwilligers dreigt jeugdteams te nekken

URK
Voetbalvereniging SV Urk luidt de noodklok over het tekort aan vrijwilligers. Daardoor dreigen drie jeugdteams uit de competitie te worden gehaald. Dat laat Siemen Lindeboom van de jeugdcommissie weten. 

Door het gebrek aan trainers en leiders die vrijwillig aan de slag gaan, zijn drie teams al teruggetrokken uit de bekercompetitie. Lindeboom is bang dat de teams straks ook niet meer kunnen meedoen aan de competitie, en dat spelers daardoor helemaal stoppen met voetballen. 

Volgens Lindeboom zijn alle denkbare opties geprobeerd om mensen te vinden die een handje willen meehelpen, maar heeft dat nog niets opgeleverd. Daarom roept hij op de website van SV Urk vrijwilligers op om zich te melden. 

reacties (5)

 • Willem

   

  Voetballiefhebber: Daar komt nog bij Siemen Lindeboom in Tollebeek woont en niet over een netwerk beschikt. Wie kent Siemen Lindeboom niet? Geen netwerk? Denk dat die toch wel een groter netwerk heeft op Urk dan de gemiddelde Urker. Wel ben ik van mening dat Tijmen de Boer of die meneer die altijd over het Staphorster voetbal schrijft een breder netwerk hebben. Maar die moeten dat ook maar net willen. En daar wringt de schoen. Er wordt op tijden getraind bv half 5 a 5 uur met jonge pupillen . Dan is de gemiddelde werkende nog niet eens thuis. Stoppen met teams welke geen trainer hebben want dan gaan ze wel op een andere sport. En om wat voor teams gaat C9 B5, me dunkt deze jongens stoppen toch want hun vader heeft nooit in Urk1 gezeten dus de kans dat zij erin komen is nihil want dat is het beleid. Er wordt niet gekeken naar kwaliteiten maar naar wie is de zoon van een leider of trainee of heeft je vader Urk1 gezeten. Dat is de meest gehoorde klacht over sv Urk. Gelukkig heb ik nooit op voetbal gezeten en heb ik allemaal dochters.

  reageer
 • Anoniem

   

  Je hebt helemaal gelijk, maar zelf denk ik dat dit ook komt doordat ouders het lastig vinden om deze teams met pubers te trainen. Vanaf de kabouters tot en met D'tjes gaat dit nog wel. Dan zijn ze vaak nog jong, enthousiast, hebben ze nog geen bijbaan en luisteren vaak wat sneller naar je. Bij de C's/ B's/ A's zijn de meeste wat eigenwijzer, en hebben velen ook al een bijbaan waardoor ze niet bij elke wedstrijd bij kunnen zijn/ of ze zeggen makkelijk dat ze er maar mee zullen 'stoppen'. Zelf ben ik daarom van mening dat amateurclubs aparte cursussen aan zouden moeten bieden voor coaches/ trainers van pupillen en junioren, om dit goed voor elkaar te krijgen. Dit zal tijd kosten en geld. Voor dat laatste kijken clubs vaak jammer genoeg gelijk weer achterom :(

  reageer
 • Kaassie

   

  Bijna helemaal met je eens. Probleem is de club zelf, men wil geen wachtlijst want elk lid gaat geld opleveren. Door NIET te kijken of er genoeg vrijwilligers zijn, ontstaat er een gegarandeerd te kort. Niemand wil de kinderen teleurstellen en worden ouders voor het blok gezet: of je wordt verplicht vrijwilliger, of uw kind kan niet sporten, hobby uitoefenen en zo nog meer. Het zou de clubs sieren als dit in een vroeg stadium onderkend wordt, zodat er of bijtijds genoeg vrijwilligers zijn, of geen nieuwe leden opgeroepen worden. Maarja, dit zal men nu toegeven en er wat mee doen, april is iedereen het weer vergeten, jammer.

  reageer
 • Voetballiefhebber

   

  Het is helaas algemeen bekend dat het werven van vrijwilligers bij SV Urk via de website gebeurd. Dit werk niet, want mensen (vrijwilligers) willen een persoonlijke benadering. Daar komt nog bij Siemen Lindeboom in Tollebeek woont en niet over een netwerk beschikt.

  reageer
 • Jeroen

   

  Beste redactie, ik vind dit zeer weinig nieuwswaarde. Vanwege zelf zeer betrokken bij het amateurvoetbal staat er op de websites van bijna elke voetbalvereniging wel een oproep voor vrijwilligers en de dreiging van uitsluiten van jeugdteams. Het had jullie journalistiek een hoger aanzien gegeven als jullie op basis van dit kleine stukje het onderzocht zouden hebben in de gehele provincie en wellicht niet enkel het voetbal

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert