Drankrijders moeten rijbewijs inleveren

LELYSTAD
Twee Lelystedelingen zijn zondag hun rijbewijs kwijtgeraakt, omdat ze met te veel drank op achter het stuur zaten. Dat laat de politie weten op Facebook.

De eerste drankrijder werd al om 8 uur 's ochtends van de Oostvaardersdijk gehaald. Deze bestuurder had bijna drie keer meer gedronken dan is toegestaan. De man kan een boete verwachten. Hoe hoog die uitpakt, wordt pas nader bepaald.

Later op de dag werd op de Torenvalkweg een man gecontroleerd die vier keer meer had gedronken dan was toegestaan. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Voor beide bestuurders geldt dat ze hun rijbewijs pas terugkrijgen als ze de cursus Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer hebben gevolgd. Deze cursus kost 894 euro en moet door de aanvrager zelf worden betaald.

 

reacties (4)

 • Valerie

   

  Inleveren en nooit meer teruggeven , als het niet eens alcohol kunnen laten staan als ze de auto in moeten, ze zijn een gevaar op de weg voor anderen

  reageer
 • Bram

   

  En 4 vrije dagen aan je baas zien uit te leggen voor de cursus. s6

  reageer
 • Dick

   

  Hoezo? Als je dagen hebt kun je ze opnemen. Ik hoef ook niet te verklaren waarom ik vrij wil hebben.

 • Lely...

   

  Goedzo..... Sukkels ...............!!

  reageer
 • Ikke nie meer snap

   

  Zonde, wat een geld voor een stommiteit.

  reageer
 • Dick

   

  Moet je maar niet zo stom zijn om met je in de zaterdag nacht zatgezopen lichaam op zondag ochtend in de auto stappen. Wel €100,- aan alcohol in je mik gooien maar niet het miste besef hebben dat je dan de hele zondag niet in staat bent om verantwoord te rijden? En zaterdag ochtend met 3x en 4x meer alcohol dan toegestaan, dan ben je flink doorgezakt. Zeg maar een fles jenever achter je kiezen. Geen medelijden mee.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert