75.000 euro om kinderen aan het sporten te krijgen

ZEEWOLDE
Burgemeester en wethouders van Zeewolde stellen 75.000 euro beschikbaar om kinderen van arme gezinnen in de gemeente aan het sporten te krijgen.

Een deel van het geld gaat naar zwemlessen. Kinderen die liever niet willen sporten, mogen ook kiezen voor toneel.

Met het bedrag zouden tussen de 30 en 50 kinderen financieel ondersteund kunnen worden. Gezinnen kunnen zich aanmelden via Welzijn Zeewolde.

reacties (9)

 • .\/\/.

   

  Met dat argument kan je alles afschieten.

  reageer
 • jose

   

  Maar om de kinderen 2x per week te kunnen laten gymmen op school is geen geld.....

  reageer
 • Freek

   

  Wat een onzin! Ouders moeten ervoor zorgen dat de kinderen gezond en wel opgroeien. Het zou de "gemeente" sieren om eens minder te denken aan prestigieuze activiteiten en aan zichzelf. En wat meer aan mensen die de 75.000 echt nodig hebben. Zoals de ouderen en de Nederlandse inwoners in de bijstand.

  reageer
 • Jeweetwelwieikben

   

  Tja, de arme kinderen moeten natuurlijk wel in trendy sportkleding gaan sporten... € 1.500 MINIMAAL per kind, belachelijk bedrag... Zeewolde strooit graag de laatste tijd, bijna € 200.000 voor controles recreatiewoningen, € 75.000 voor het sporten van kinderen, ik ben benieuwd waar dat geld allemaal vandaan komt... Voor cultuur is bijna niets beschikbaar!

  reageer
 • Zuunig

   

  Waarom stimuleer je kinderen niet om te hardlopen, tegen een bal aan te schoppen of gewoon rond te fietsen? Dat kost geen drol.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gekke Henkie

   

  Gossie Nu deze gemeenteraad een AZC door de strot van de inwoners geperst heeft, plus de sociale huurwoningen aan asieieisers cadeau doet, is er 'plots' een grote groep 'arme kant' gekomen. Die gezien het uitgetrokken bedrag geheel gratis van alle activiteiten, die de Zeewoldenaren moeten betalen gebruik gaan maken. Ronduit belachelijke en asociaal tov de werkende en belastingbetalende inwoners!

  reageer
 • Kaassie

   

  voetbal voor kinderen kost per jaar maximaal 500 Euro, is inclusief schoenen, kleding enzovoorts. Of worden deze kinderen met taxi's gehaald en gebracht?

  reageer
 • Ebeltje

   

  Dat is dan zo'n 1500 euro per kind. Is dat per jaar of wordt het uitgesmeerd over meerdere jaren? Want als dat per jaar is kan je er zeer luxe van sporten.

  reageer
 • Mark

   

  Een mooi en goed initiatief. Maar os 1500 tot 2500 euro per kind niet een beetje veel. Naar mijn mening kunnen er meer kinderen geholpen worden...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert