Bijna 2,5 miljoen uitgegeven op Bevrijdingsfestival

ALMERE
Bezoekers van het Bevrijdingsfestival Flevoland hebben op 5 mei bijna 2,5 miljoen euro uitgegeven. Dat geld is niet alleen uitgegeven op het festivalterrein, maar ook bij winkels, horeca en hotels in Almere Centrum.

Dat blijkt allemaal uit cijfers van Mobiel Centre, dat dit onderzocht in opdracht van Almere City Marketing. Dat bureau keek ook naar de leeftijd van de bezoekers van het festival. De grootste groep was tussen de 30 en 55 jaar oud.

In totaal waren er 80.000 bezoekers, verdeeld over de hele dag. Komend jaar wordt het Bevrijdingsfestival Flevoland voor de 25ste keer georganiseerd. Er is dan een speciale lustrumeditie.

reacties (5)

 • jozelf

   

  ik was zeker 50 euro kwijt toen. drankjes,trein en shirt gekocht in het centrum en gegeten bij cubanita. was een leuke dag

  reageer
 • joke

   

  ik vond het een prima feest goede sfeer leuke mensen en helemaal gratis. het was heel druk. ik heb wel meer dan 30 euro uitgegeven. en mensen due klagen over hekken zijn al 20 jaar niet naar een festival gegaan. was top geregeld.

  reageer
 • Gerard

   

  Wij van WC-eend hebben weer eens een onderzoekje gedaan. Briefing: we willen deze uitkomst, schrijf er maar naartoe.

  reageer
 • Bas

   

  Yeahhhhhhh right! Geloven ze dat zelf...

  reageer
 • Van Haven

   

  Waarom geloven sommige mensen negatieve berichten maar al te graag, maar vinden ze positieve berichten bij voorbaat ongeloofwaardig? Jammer, zo'n negatieve kijk op de dingen.

 • Robert

   

  Het is te hopen dat de Gemeente Almere die lustrumeditie dan aangrijpt om terug te gaan naar de gezellige sfeer van hoe het festival vroeger was. Met muziek voor álle leeftijden in plaats van een soort freefestival kloon en vooral zónder die afschuwelijke hekken. Veel fijner voor de bewoners van het stadscentrum én commerciëel veel prettiger voor de plaatselijke ondernemers die nu buiten spel worden gezet. Dat een festival zónder hekken en poortjes prima kan in Almere zie je niet alleen jaarlijks met o.a het Havenfestival maar zag je ook met het 30 jaar Almere feest in het centrum. En wil je ook nog een <30 jaar gericht stampfeest zoals het huidige Esplanade festival, verplaats dat dan naar Almere-Strand. Iedereen blij.

  reageer
 • Van Haven

   

  Google even op het programma van het laatste bevrijdingsfestival. Dan ontdek je zelf dat het programma juist heel divers en op verschillende leeftijdsgroepen gericht was. Ook met hekken worden de ondernemers in het centrum niet buitenspel gezet, aangezien de bezoekers door het centrum lopen om bij de diverse podia te komen.

 • Jeroen

   

  Het is ontzettend divers georganiseerd. De Esplanade met de grotere namen, en gericht op het jongere publiek, en de Grote markt die meestal in het teken staat voor Nederlandstalige muziek. En dan overdag ook nog eens op het stadhuisplein wat dan meestal gericht is op de allerkleinsten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert