Wetsvoorstel regionale omroepen uitgesteld

FLEVOLAND
Een wetsvoorstel om de regionale omroepen te moderniseren is uitgesteld. Staatssecretaris Sander Dekker van Media heeft het wetsvoorstel vrijdagmiddag niet ingediend bij de ministerraad. Er is te weinig draagvlak bij de 13 omroepen. De bezuiniging van 17 miljoen euro gaat wel door. 

De regionale omroepen hadden zelf een plan gemaakt om gezamenlijk veel geld te besparen. Dekker wilde dat met de nieuwe wet mogelijk maken. Maar onlangs bleek dat juridisch niet mogelijk te zijn. Tegen een aangepast wetsvoorstel maakten acht omroepen bezwaar. Zij denken dat ze dan te veel zelfstandigheid en onafhankelijkheid verliezen. 

Vijf omroepen, waaronder Omroep Flevoland, vinden dat het aangepaste wetsvoorstel wel genoeg garanties biedt voor onafhankelijke journalistiek. Hun ondernemingsraden riepen Dekker afgelopen week op om het wetsvoorstel toch in te dienen. De bezuinigingen zouden anders ten koste gaan van de redacties en de programma's. 

De staatssecretaris houdt het wetsvoorstel nu aan en roept de regionale omroepen op om bij de bezuinigingen de redacties zo veel mogelijk te ontzien. Omroep Flevoland moet nu zo'n 1 miljoen euro bezuinigen.

reacties (5)

 • Hm

   

  Maak van OF een online omroep, de tv uitzendingen kosten teveel geld en leveren weinig interessante televisie op. De radio van OF is bar slecht en er luisterd niemand naar. Op OF kan je alleen al 5 miljoen per jaar bezuinigen!

  reageer
 • Jan

   

  Zo heeft iedereen zijn mening. En ongefundeerde beweringen..

 • Jay

   

  Fijn, de storm blijft voorlopig liggen. Kunnen ze in Lelystad nog lekker een poosje langer op hun lauweren blijven rusten en hoeft de directeur nog even niet naar een andere stukje pluche uit te zien. Lekker nog een tijd langer bivakkeren in de gemeentehuizen en vooral NIET op straat. Lekker nog een tijd langer stomvervelende programma's maken zoals Over Flevoland Gesproken, lekker nog een tijd langer alles wat maar even naar gezellig zweemt buiten de deur houden. Omroep Flevoland blijft nog even de stoffige, hooghartige omroep in zijn ivoren toren. Want onder de mensen..... nee zeg, daar wagen ze hun journalisten niet aan.

  reageer
 • Frits1

   

  Het is voor regionale omroepen wel erg zuur om te zien met welke budgetten er in Hilversum wordt gesmeten en waar zij radio en tv voor moeten maken. De lobby vanuit Hilversum om de regionalen in te lijven is gelukkig voorlopig mislukt, dat zou namelijk terug naar de jaren 50, 60, 70 van de vorige eeuw zijn! Ook omroep Flevoland en alle andere regionale omroepen: let op uw saek en vecht voor het voortbestaan van de mooiste en beste vorm van radio en tv waar de mensen inde regio bij betrokken zijn en waarmee een goede regionale berichtgeving gegarandeerd wordt!!

  reageer
 • KC

   

  Regionale omroepen zijn calimiteiten omroepen, daar kan en moet je niet op bezuinigen. Al omroepen moeten een eigen indentiteit bewaren, dan mag niet worden gemengd. Daar is RegiNed voor. Samenwerking is goed, maar doe dat bij administratie, e.d. niet op,de redactie. Omroep Flevoland moet 1 milj. bezuinigen op al een zeer kleine begroting. Belachelijk!!!

  reageer
 • Karin

   

  Precies, een calamiteiten omroep, voor NIEUWS. Die flutprgramma's op tv kunnen dan achterwege blijven.

 • Pzaal

   

  Hef TV036 maar meteen op. Scheelt 50,000 euro weggegooid geld per jaar.

  reageer
 • Kareltje

   

  Uw reactie gaat over de stad Almere, niet over heel Flevoland. U mag dat vinden, maar er zijn genoeg berichten over Media036 verschenen waar u uw grieven hierover had kunnen uiten.

 • van Dijk

   

  Wat een onzin opmerking. TV036 is dan wel niet de beste zender die er is, maar deze zender heeft niks met de regionale zender pakket te maken. Daar worden de zenders die per provincie (zoals Omroep Flevoland bv.) bedoeld. Dus die 50.000 euro zullen ze in Den Haag ergens anders vandaan moeten halen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert