Fruittelers vaker verzekerd tegen noodweer

FLEVOLAND
Agrariërs maken steeds vaker gebruik van subsidies om zich te verzekeren tegen de gevolgen van extreme weersomstandigheden. Dat aantal is in de periode tussen 2010 en 2015 meer dan verdubbeld, meldt het CBS maandag.

Vooral fruittelers in Flevoland kiezen er steeds vaker voor om een zogenoemde weersverzekering af te sluiten. Volgens het CBS komt dat door de enorme vorstschade in februari 2012. Daardoor verdubbelde het aandeel verzekerden onder fruittelers in Flevoland in 2013 tot bijna 42 procent. 

In andere provincies nam het percentage verzekerde fruittelers dat jaar nauwelijks toe. De subsidie die verzekerde bedrijven ontvangen, is 65 procent van de premie. Het gaat om subsidiebedragen van rond de 3000 euro.
 

reacties (2)

 • Wolverine

   

  Het is toch belachelijk dat onze kwekers niet geholpen worden met wateroverlast of zware regenbuien hier.is er in andere landen zoiets staat half Nederland op om geld te storten,en eigen mensen daar doet niemand iets voor,heel triest dat je door je eigen mensen aan je lot wordt overgelaten.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Wat is het adres voor de aanvraag? Ik wil ook graag gratis geld voor een verzekering voor mijn bedrijf.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert