Straatpraat: Levenslang moet ook levenslang blijven!

ALMERE
Levenslang moet ook levenslang blijven! Dat is de stelling van Straatpraat deze donderdag. 

Wie in Nederland een levenslange gevangenisstraf krijgt, blijft in de meeste gevallen zijn hele leven ook echt vastzitten. Daarmee neemt Nederland een uitzonderingspositie in. In veel andere Europese landen beoordeelt de rechter na verloop van tijd of voorwaardelijke vrijlating mogelijk is.

De Tweede Kamer praat over dit onderwerp en de vraag is of levenslang, levenslang moet blijven. Dat vroegen wij voor Straatpraat op de markt in Almere Buiten.

reacties (9)

 • Flevoburger

   

  In Nederland wordt absoluut niet strenger bestraft dan in andere landen. Er is een groot verschil tussen een strenge of lange straf.... De doorsnee gedetineerde in Nederland heeft een beter leven dan menig "normaal burger" in het buitenland. Straffen? Nee, echt straffen doen we in NL niet. De moordenaar of verkrachter van je dochter, echtgenote enz. na een korte periode weer vrolijk door zien gaan met zijn/haar leven met vaak hetzelfde foutieve gedrag ( bijv. met drank op achter het stuur) Da's pas een echte straf, voor de nabestaanden. Helaas speelt dat voor de NL rechtspraak vaak geen enkele rol . ( omdat het bijna nooit iemand van hun eigen "stand"betreft? )

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tja, als straffen alleen maar bedoeld is als platte persoonlijke vergelding zal de straf nooit streng genoeg zijn natuurlijk. In de VS wordt zeer streng gestraft, en het helpt geen zier. Wel kost het bakken met geld, al die boordevolle gevangenissen. Je mag kiezen.

  reageer
 • Jan

   

  Ja, echt heeel streng.. In vergelijking met? Kom nou, je leest niet anders hoe zwaar de omstandigheden in buitenlandse gevangenissen zijn. Wel een gehoord van three strikes and you are out? Zouden ze hier eens moeten doen. Soft zooitje hier.. Taakstraffen voor diverse misdrijven..

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Nederland wordt steeds softer." - dat is dus gewoon niet waar. Nederland straft steeds strenger, en bovendien strenger dan het buitenland.

  reageer
 • Jootje

   

  Ze moeten. Ook het. Goed gedrag niet meer doen. 15jr is 15 jr en niet 1/3. Er afhalen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sem

   

  Abdoluut! Deze straf zou ook veel vaker opgelegd moeten worden. Zijn veel te soft hier.

  reageer
 • Lies

   

  Nabestaanden hebben ook levenslang! Het slachtoffer komt na verloop van tijd ook niet terug!

  reageer
 • Henk

   

  Absoluut ! Een leven lang nadenken welke ellende jij hebt veroorzaakt. Verdiende loon. Nederland wordt steeds softer.

  reageer
 • kees d.

   

  Absoluut. Waar staat levenslang op? Toch wel op de misdaad die nabestaanden levenslang meedragen. In opdracht van EU moeten wij soft worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert