Geen alternatief voor ULV-baan in Flevoland

LELYSTAD
Voor ultralight-vliegtuigjes is in Flevoland geen andere plek te vinden die acceptabel is voor alle betrokkenen. Het is dan ook niet terecht dat de ULV-vliegers de provincie verwijten dat die hen in de kou laat staan. Dat stelt gedeputeerde Jaap Lodders.

Donderdag sluit op Lelystad Airport de start- en landingsbaan voor ultralight-vliegtuigen, omdat op die plek volgend jaar de terminal voor het grote vliegveld wordt gebouwd. De ULV-vliegers zijn boos op de provincie en Schiphol en beschuldigen hen van loze beloften. Woensdagmiddag hielden zij een symbolische uitvaart van hun grasbaan.

Een bemiddelaar heeft in opdracht van de provincie samen met de vliegbedrijven gezocht naar twee mogelijke nieuwe plekken binnen Flevoland, maar die zijn beide afgevallen. Een locatie bij Marknesse ligt te dicht bij een geplande vliegroute voor grote vliegtuigen. Een veld bij Espel is volgens Lodders afgevallen omdat de ULV-vliegers die te ver weg vinden. Nu wordt gekeken of de ultralight-vliegers kunnen verhuizen naar Vliegveld Hilversum of Teuge. Zelf bekijken de vliegers de mogelijkheden voor een plek bij Harderwijk.

reacties (7)

 • Henk

   

  De Provincie heeft indertijd wel degelijk toegezegd te zoeken naar een andere lokatie in de Flevopolder. Hier is niets van terecht gekomen. Er was een mooie optie voor de MLA's op het voormalige sproeivliegtuigen nabij de A-28. Dit veld wordt regelmatig gebruikt voor noodlandingen oefenen. Het veld is eigendom van de Provincie. Maar daar moest wel geïnvesteerd worden in infrastructuur. Hiervoor zou de NV.Luchthaven Schiphol ( eigenaar van Lelystad-AirPort) aangesproken kunnen worden, immers zij dwingen de MLA's te verdwijnen van Lelystad-AirPort . Het laatste woord is hierover nog niet gezegd!!

  reageer
 • wijnschenk

   

  weer eens kortzichtigheid van de schiphol groep deze ultralights doen technisch en qua snelheid absoluut niet onder voor een cessna of piper. kunnen gewoon blijven vliegen op lelystad. Tussen het grote verkeer. ER komt immers LUCHTVERKEERSLEIDING!!! Die kunnendit prima in goede banen leiden Geluid is vele malen minder dan een "normaal vliegtyuigje" Grootheidswaanzin. Overigens een aantal van deze kisten mag wel blijven..........???!!!

  reageer
 • Bas

   

  Geen punt hoor. Ik hoor liever een paar keer per uur een aantal secondes een Airbus of Boeing, in plaats van urenlang het minutenlange irritante gebrom van wat we nu hebben...

  reageer
 • Jan2

   

  Jij hebt echt nog nooit in de buurt van Schiphol gewoond!!! Ik wel!!!! Over een paar jaar piep je anders en anders de volgende generatie wel!!!

 • Ed Molenaar

   

  Polder is toch groot zat voor een andere locatie voor de ulv?

  reageer
 • Kees

   

  Een mooie baan langs de oostvaardersdijk Ze zijn toch al eilandjes aan het bouwen Kan er ook wel een leuk vliegveld eilandje bij

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • johan65

   

  Ai-ai-ai! Weer een stukje van het grote vliegveld Lelystad plan dat dreigt te mislukken. Wie durft:.... Als eerste de stekker eruit te trekken??

  reageer
 • Jan

   

  Nee niet de ultra lights verhuizen GEENgrote vliegtuigen in Lelystad dat is de oplossing

  reageer
 • Andere jan

   

  Onzin, aan ultra light vliegtuigen hebben we niks, 737 of het liefst A380's als het zou kunnen dan hebben we als samenleving er nog wat aan.

 • beetje laat, niet

 • De Vries

   

  Het zijn juiste de ULV's, ultra lights die zo'n herrie maken. Houden zich niet aan de regels, want zie ze regelmatig heel langzaam en laag over Lelystad vliegen. Weg met dat tupperware! Kom maar op met die paar charters per dag.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert