VID: voorlopig flinke vertraging in ochtendspits op A6

ALMERE
Het verkeer moet de komende tijd nog rekening houden met vertraging van meer dan een uur op de A6 en de A1 tijdens de ochtendspits.  Dat zegt de Verkeers Informatie Dienst VID.

Maandag- en dinsdagochtend stond verkeer van Almere richting Amsterdam in lange files. De vertraging op de A6 liep beide dagen op tot meer dan een uur.

De extra reistijd heeft te maken met werkzaamheden van Rijkswaterstaat. Die bouwt ter hoogte van het Amsterdam Rijnkanaal een viaduct. Door de werkzaamheden is er maar één rijstrook en één uitgang beschikbaar op de wisselbaan. Op maandag 26 september 05.00 uur moeten de werkzaamheden zijn afgerond en zijn beide rijstroken op de wisselbaan weer beschikbaar.

reacties (11)

 • Sjaak

   

  Gelukkig heb ik geen vertraging opgelopen door deze file.

  reageer
 • Kees

   

  Ik stel voor dat alle reageerders hier onmiddellijk solliciteren bij Rijkswaterstaat! Ze weten allemaal zo goed hoe het moet.....

  reageer
 • Ben bang dat deze ervaringsdeskundigen het beter begrijpen als ik kijk welke (tijdelijke) oplossingen er zijn gekozen...

 • Kees

   

  Wat een onzin elke verkeersdeskundige kan op zijn vingers natellen dat deze situatie niet werkt Mijn voorstel zorg dat de oude strook ook open is dan verslonden we niet zoveel geld met onnodige vertragingen Schande voor de planners van de wegenbouwers

  reageer
 • Tim

   

  Dit soort ongein is ook de reden waarom ik al 7 jaar lekker met de trein ga. Genoeg zitruimte en lekker kunnen werken zonder en ontbijtje eten zonder op de weg te hoeven letten. Die keren dat ik met de auto naar Amsterdam ging, stond ik altijd in de file. In de trein heb ik wel eens vertraging (hooguit 5 a 10 minuten) maar lang niet elke dag. Moet zeggen dat het met de vertragingen, ten opzichte van 5 jaar terug, alleen maar beter is geworden.

  reageer
 • Rutger

   

  Vandaag de hele dag file op de A6 richting Muiderberg. Ook nu in de avondspits. Heb het sterke vermoeden dat de extra rijstroken en reconstructie door Rijkswaterstaat averechts werken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sem

   

  'men moet nog wennen aan de nieuwe situatie'?? wat een onzin. Men kan gewoon niet rijden en gunt de ander geen centimeter ruimte. Men weet het zelfs te presteren om vanaf Amsterdam richting Almere/Lelystad 6 banen (Nieuwe A1) stil te staan. Waarom?? Nou omdat verkeer dat naar Almere moet uiterst links overal langs probeert te komen om vervolgens op het laatste moment zich er rechts tussen te proppen, waardoor het hele zooitje bovenop de rem moet. Om deze reden ben ik blij dat men op de A6 die betonnen vangrail verder heeft doorgetrokken. Daar had je ook van die idioten die op de baan naar Lelystad (uiterst links) reden om vervolgens de eerste afslag Almere te willen nemen, terwijl op dat punt juist het verkeer van rechts opschuift naar de baan links om voor te sorteren naar Lelystad. Jokers zijn het.

  reageer
 • FdH

   

  Denk ook dat men bij RWS nog steed niet begrijpt dat je moet voorkomen dat verkeer van rijbaan moet veranderen. Hoe kun je het verzinnen dat oprit vanaf de BP op hetzelfde punt zit als de afrit naar Almere. Verkeer naar Naarden dat bij de BP wegkomt moet dwars door het afslaand verkeer naar Almere drie rijbanen oversteken. Vandaag was iemand met een caravan dit aan het proberen. Ook de afrit Muiden die een extra rijbaan lijkt en dan afslag wordt onder het viaduct. Fantastisch. Wordt vervolgens gebruikt als parallel baan om bij het aquaduct in te voegen. Matrix borden die aan het auquaduct hangen die pas te zien zijn als je al bijna boven op je voorganger zit als je naar beneden de aquaduct in rijdt. En dan natuurlijk de super oplossing bij Poort en Almere stad. Begrijp dat ze moeten werken maar doorstroming maar nog belangrijker veiligheid van de weggebruiker is ondergeschikt. En een keer controleren door de politie op asociaal rijgedrag is er ook niet bij...

 • Olav

   

  Zo denk ik er ook over. Files ontstaan o.a. door slecht (of hufterig) rijgedrag. Idd gunnen veel elkaar geen cm ruimte, snel bumper op bumper rijden en doordrukken want stel er moeten 1 of 2 auto's tussen.. die 2 hele seconden tijdverschil moet je natuurlijk wel dichtrijden! ;) Het valt mij op dat de linker rijhelft vaak hard op de rem moet van iedereen die er op het laatste moment tussenschuift.. ook bij knooppunten het op het laatste moment wisselen van rijsroken, waardoor er afgeremd moet worden en de auto's daarachter nog harder op de rem om proberen afstand te houden en zo staat het verderop uiteindelijk stil. Als iedereen tijdig richting zou aangeven en op juiste rijstrook zou rijden, genoeg ruimte zou houden en het ritsen zou begrijpen stroomt alles uiteindelijk beter door en ben je nog sneller thuis... blijkbaar kunnen weinig mensen zich dat bedenken ;)

 • 13xx

   

  met dit bericht en het mooie weer nodig ik iedereen uit om morgen lekker met de fiets te gaan.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Nog 2 weken volhouden en de situatie zal dan weer redelijk normaal zijn. Misschien krijgt de hoofdrijbaan zelfs meteen al 4 i.p.v. 3 rijstroken, maar dat is afwachten i.v.m. de situatie over de brug over het ARK bij KNP Diemen. De verbindingsweg A1 --> A9 kan nog niet open, omdat nog 2 viaducten afgebouwd moeten worden. Men hoop dat in het voorjaar klaar te hebben. Dan zullen de nieuwe verbingswegen geleidelijk opengesteld gaan worden.

  reageer
 • Kaassie

   

  Ha die Sjaak, je kunt nu plannen en hoeft nu geen enkele afspraak meer te missen. Zet 'm op !

  reageer
 • Literatuurwijk

   

  In plaats van iets beter te maken, maken ze het alleen maar slechter! Zet dan die nieuwe wisselstrook gewoon nog niet open!

  reageer
 • Wil

   

  Mee eens, de wisselstrook naar Amsterdam was vanochtend weer een drama. Laat 'm gewoon dicht als je weet dat er daar file staat omdat het aan het eind van 2-baans naar 1 baantje gaat. Zeer slechte planning allemaal. Kost het bedrijfsleven elke dag weer miljoenen omdat een stel bureauambtenaren dit niet konden zien aankomen...

 • Artman

   

  Ik woon nu al 13 jaar in Almere. Iedere ochtend heb ik zicht op de snelweg en ik weet niet beter dan dat ik daar dan vrijwel iedere dag files zie.

  reageer
 • Piet

   

  Klopt. Ik woon al 25 jaar in Lelystad en alleen de eerste paar jaren kon je filevrij de provincie uit. Ze gaan het nu beter maken en de belofte vooraf was dat we daar als weggebruikers geen last van zouden krijgen. Ze zouden minstens hetzelfde aantal rijstroken per rijrichting beschikbaar houden. Dat doen ze ook, maar iedereen moet steeds wennen aan steeds maar weer veranderende situaties.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert