Praktijkcentrum exclusief voor Aeres

DRONTEN
Het Aeres Praktijkcentrum aan de Wisentweg in Dronten geeft vanaf dit schooljaar geen praktijklessen meer aan zo'n tweeduizend studenten van andere onderwijsinstellingen. Er is alleen plek voor studenten van Aeres zelf.

Het besluit is een gevolg van de afschaffing begin dit jaar van het zogeheten praktijkleergeld aan onderwijsinstellingen door het ministerie van Economische Zaken. Zonder die bijdrage wordt het praktijkonderwijs voor studenten te duur en voor de school verliesgevend. De mbo-afdeling van Aeres heeft hierdoor een miljoen euro minder beschikbaar, zo heeft directeur Anne Dijk eerder gezegd. Daarnaast wil de agrarische school meer ruimte bieden aan eigen studenten.

Het praktijkcentrum bestaat uit een akkerbouwbedrijf, een melkveebedrijf, paardenstallen, een varkenshouderij en een pluimveehouderij. Studenten beheren de bedrijven en leren zo alvast hoe het is om een boerderij te runnen.

Dijk ziet alleen verliezers door de bezuiniging van het ministerie. Volgens hem kiezen veel studenten nu noodgedwongen voor een andere opleiding. Dat zal de sector op termijn merken.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert