Doek valt definitief voor weggeefwinkel

DRONTEN
Bea Schaap uit Dronten stopt definitief met haar weggeefwinkel. Het lukt haar niet om een nieuwe locatie te vinden en ze blijft zich niet gesteund voelen door de gemeente.

De afgelopen vijf jaar runde ze de weggeefwinkel vanuit haar huis. Ze zamelde spullen in die ze weggaf aan mensen met weinig geld. Maar door de toegenomen drukte in het laatste jaar, kon ze dit niet langer vanuit huis doen.

Schaap vond dat de gemeente haar moest helpen aan een geschikt onderkomen. Samen met de SP voerde ze in augustus nog actie bij het gemeentehuis voor steun. De gemeente bleef op het standpunt staan dat ze zelf een pand moest zoeken, maar wilde wel helpen bij het aanpassen van regels of het bestemmingsplan. 

Volgens Schaap heeft de gemeente de plekken die ze aandroeg allemaal afgewezen. Wethouder Peter van Bergen zegt het jammer te vinden dat het zo gelopen is. Volgens hem heeft de gemeente echt haar best gedaan voor Schaap en er veel tijd in gestoken. Vooral ook omdat de weggeefwinkel als een goed initiatief werd gezien. 

Inmiddels heeft Schaap de meeste spullen die ze had weggegeven. Ze heeft alleen nog wat speelgoed over, dat ze tijdens de feestdagen wil gaan uitdelen.

reacties (6)

 • Poe

   

  De gemeente moet dus maar even een pand regelen? Helemaa van het pad af deze mevrouw.

  reageer
 • Ikke

   

  Ok, bea zelf lukte het niet, gemeente lukte het niet, bea en gemeente samen lukte niet. Maar waar is de hulp van al die mensen die hulp kregen van bea? Ik zeg: voor wat, hoort wat!

  reageer
 • Jan

   

  Daar heb je wel een punt..

 • Esveen

   

  Steeds wijzen naar de gemeente is onterecht.

  reageer
 • Arabella Vaals

   

  Vrouw... je hebt je best gedaan! Als de gemeenschap ECHT had gewild.. degene die nodig hadden 'gemeenschap' (dus stap eens over je schaamte...) en 'zorgparticipatie' (gemeente en zorgbedrijven) dan was het gelukt. Je moet nooit vergeten dat dit zichzelf instandhoudende organisaties zijn... eerst eigen boterham... en dan pas jij.. Kop op, ga op microniveau verder😀

  reageer
 • Barbara

   

  Goede reactie! Alles kan werken als je maar wilt. Enig bewustzijn in de vraag om medewerking kan je kennelijk niet overlaten aan een overheidsinstantie. Maar als je niet goed kan zien kan je altijd nog weten van de dingen die zich rondom je afspelen. Daar tegen in gaan lost niets op.

 • Lies

   

  Inmiddels heeft ze de spullen weggegeven... dat was ook de bedoeling! maar blijft triest zeker als je je medemens wilt helpen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mick

   

  Triest. Lang leve de regeltjes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert