Weer lange files op A6 en A27 bij Almere

ALMERE
Het verkeer op de A6 en A27 bij Almere heeft ook dinsdagochtend te maken gehad met lange files. De files zijn een gevolg van werkzaamheden bij knooppunt Muiderberg.

Op de A6 richting knooppunt Muiderberg was de vertraging rond half acht opgelopen tot zo'n anderhalf uur. Rond half tien was verkeer nog altijd drie kwartier langer onderweg dan gebruikelijk.

Omdat veel mensen omreden via de A27, liep ook het verkeer tussen Almere en de Stichtse Brug vast. Op uitvalswegen als de Waterlandseweg en de Poortdreef was er ook veel vertraging.

Volgens Rijkswaterstaat moeten weggebruikers ook de komende dagen nog rekening houden met vertraging. Na het weekend moet de wisselstrook richting Amsterdam weer open gaan en zullen volgens Rijkswaterstaat de ergste problemen voorbij zijn.


reacties (13)

 • wit

   

  De tuit van de trechter zorgt er wel weer voor dat de trechter ergens anders weer gaat overstromen!

  reageer
 • ron r

   

  ik zag vanmorgen toch auto's op de wisselstrook stilstaan ? dus hoezo rept het artikel over niet in gebruik? (om 10.15 nog slechts 10 minuten vertraging)

  reageer
 • jan

   

  Dit kan wel anders laat ze s.nachts aan de weg werken file onstaat omdat schilddersbedrijf ui het oosten in het westen aan het werk gaat en schildersbedrijf uit het westen in het oosten werkt laat ze lekker in eigen regio moet je kijken wat dat scheelt voor het millieu zo zijn ef tig van de bedrijven die heen en weer kachelen

  reageer
 • Wil

   

  Briljant Jan, waarom zouden dat nou toch niet doen...

 • ojee

   

  Heerlijk hoor die files... vooral als je vrij bent... en je leest dat er weer een lange file is geweest. Maar 26 September gaat de a1 richting naar Amsterdam open met de dubbele wisselbaan en eind November moet de verbouwing aan de Hollandse brug klaar zijn en knoopunt Muiderberg is klaar in December van dit jaar !!

  reageer
 • Marijke

   

  Wat ik me oprecht afvraag: wordt het voor mensen die werk zoeken op het oude land niet steeds moeilijker om dat te krijgen, omdat de baas niet zit te wachten op mensen die telkens te laat komen wegens uitgevallen treinen of vastzittend verkeer? Ik vind dit toch wel een groot probleem geworden. Je komt 's ochtends gewoon de polder niet meer uit!

  reageer
 • Dick

   

  Gelukkig hoef ik normaal de polder niet uit.

 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Nog een tip voor alle file rijders. "Hard rijden heeft geen zin, op tijd vertrekken wel".

  reageer
 • Nick

   

  Och Dick toch, Zo jammer dat je niet de moeite neem,t om anderen voor te laten gaan. Hierdoor ontstaan er juist files en gevaarlijke situaties. Als we elkaar nou gewoon de ruimte gunnen en niet egoïstisch aan ons zelf denken worden de files vanzelf minder.

  reageer
 • Dick

   

  Nee Nick, geen moeite met "voor laten gaan", wel moeite met die gasten die "denken" dat de weg alleen van hen is en beginnen te vloeken en tieren en middelvingers opsteken omdat het net niet snel genoeg gaat. En zeker moeite met idioten die met 50+ tussen de stilstaande auto's door knallen.

 • Asfaltjunk

   

  Niet zaniken, maar drie werkdagen doorbijten nog. Dit weekeind wordt het nog veel erger (alleen de wisselstrook open richting Amsterdam) en dan is het op dat stuk klaar voorlopig. Vanaf maandag 26 dept is het een snelwegparadijs. Dan is het richting Amsterdam ook over het nieuwe brede deel rijden en onder het aquaduct door en heeft de wisselstrook weer twee rijbanen. Dat er tussen Muiderberg en Almere Buiten de komende jaren nog wat gepield wordt is kinderspel vergeleken met wat ze op de A1 hebben gedaan.

  reageer
 • Jeroen

   

  Het rare is op de radio geeft men de wisselstrook de schuld, maar tegenwoordig is de file er al bij almere-centrum

  reageer
 • 13xx

   

  Ik verbaas me er elke keer weer over hoe leeg 's ochtends de fietspaden naar het oude land zijn.

  reageer
 • Pieter

   

  Zo vreemd is dat niet! Neem bijvoorbeeld het spoorbaanpad: dat is een deel van de fietssnelweg, ook wel "electric freeway" genoemd. De gemeente heeft er een paar jaar geleden nog promotie voor gemaakt door elektrische scooters beschikbaar te stellen voor een proefrit. Probleem is echter dat je er niet lekker kunt doorrijden wat wél je van een fietssnelweg zou verwachten. Overal zijn er vreemde bochten en gelijkvloerse kruisingen. Dat schiet niet echt op. En ja: veel mensen zitten liever in hun verwarmde autootje, desnoods in de file, dan helemaal naar Amsterdam te moeten fietsen.

 • Ron

   

  We moeten er maar aan wennen. Niemand die er iets over zegt of er iets aan wil doen. De burgemeester van Almere niet. Rijkswaterstaat hoor je niet. Gewoon aansluiten werkvolk en nog vroeger uit je bed. Dat zal de gedachte wel zijn.

  reageer
 • Henk

   

  Alles is uitgebreid gecommuniceerd hoor in diverse media wat ons te wachten staat in de komende tijd.

 • De ingenieur

   

  Asl er geen oorzaak is valt er ook weinig aan te doen. Het schiet aardig op met het aquaduct en de nieuwe verkeerspleinen en dan is alles voorbij.

 • Floor

   

  Het is tegenwoordig iedere dag prijs op de A1 en A6. Hopelijk zijn ze snel kaar. Gelukkig heb ik een motor en kan ik tussen de file door. 😀 Sterkte voor degenen die in de file staan.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Tussendoor rijden mag helemaal niet. Ook niet bij het verkeerslicht net als over de andere stroken rijden. Motorfietsers hebben hele vreemde ideeën over de regels en weten ook nog te doen alsof het wel zo hoort. Het vreemde is dat zelfs éénzijdige ongelukken toch de schuld van anderen zijn.

 • johan

   

  weet iemand hoelang die werkzaamheden nog duren?

  reageer
 • Anton

   

  Alles klaar in 2020, tussen nu en 2020 gefaseerd rijstroken erbij en tijdelijk wegvakken. Maar veel beroerder als dit kan het niet worden.

 • Kees

   

  VanAnaarBeter ofzo?

 • Rogier de Groot

   

  Aankomend weekend wordt de A1 richting KNP Diemen op de nieuwe rijbaan aangesloten en krijgt de wisselbaan weer de beschikking over 2 rijstroken. Deze nieuwe rijbaan beschikt dan (nog) niet over de 5 rijstroken, omdat de nieuwe verbindingsweg naar de A9 nog niet open kan. Bij de A9 moeten nog 1 viaduct gesloopt en 2 viaducten gebouwd worden. Het oude viaduct lag voor de bouw van deze 2 nieuwe viaducten in de weg.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert