Bijna alle wijken in Buiten hebben buurtpreventiegroep

ALMERE
Bijna alle wijken in Almere Buiten hebben een WhatsApp buurtpreventiegroep. Dat laat wijkagent Wim Knol weten. Deze WhatsApp-groepen worden opgestart door buurtbewoners die samen werken aan de veiligheid in hun buurt. Politie en gemeente zijn blij met dit initiatief.

Deelnemende wijken in Almere Buiten zijn onder andere de Stripheldenbuurt met meer dan 800 groepsleden, de Eilandenbuurt met rond de 600 groepsleden en de Oostvaardersbuurt met ongeveer 500 groepsleden. 

Deze week worden er door de gemeente tientallen borden in de deelnemende wijken geplaatst zodat de buitenwereld van de buurtpreventie op de hoogte is.


 

reacties (4)

 • John

   

  Ik heb ook mijn twijfels. Uit cijfers van de politie blijkt dat de meestal jeugdige gelegenheidsinbreker en daar heb je het meeste last van, uit de buurt zelf komt. Ten eerste heeft hij een goed beeld van de bewoning en hij is na een inbraak(poging) snel weer uit het zicht.

  reageer
 • INPE

   

  en onder die leden zijn geen inbrekers of vrienden van inbrekers...... allemaal keurig netjes natuurlijk. Dit is natuurlijk DE mogelijkheid om onder het mom "buurtveiligheid" de wijk in kaart te brengen en door te geven aan je criminele vriendjes.

  reageer
 • FS

   

  Als politie en justitie gewoon hun werk gaan doen, dan is dit niet nodig.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Juist! En bovendien is dit een extra middel waarvoor de buren elkaar nu officieel kunnen/mogen bespieden en er met je bemoeien. Nu mogen de oudjes ongeneëerd (met hun spiegels en vereekijkertjes) (over je tuinhek) (rond)kijken en in de appgroep iedereen terroriseren die hun niet zint. Ik weet waar ik het over heb. Een collega die in Almere woont en in zo'n groep zat heeft mee ooit eens de dagelijkse berichten van een oud(er) echtpaar in zijn straat voorgelezen in onze gezamelijke lunchpauze.

 • .\/\/.

   

  Waterbedeffect: de inbrekers trekken naar elders.

  reageer
 • Dat blijkt in de praktijk dus niet zo te zijn, stond onlangs in een artikel hierover in het blad van vereniging Eigen Huis.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert