Straatpraat: Online supermarkten zijn de toekomst!

ALMERE
Online boodschappen doen neemt flink toe. De omzet stijgt met 30 procent verwacht onderzoeksbureau Multiscope na een enquete onder 7000 Nederlanders.

Nu gooien 1,6 miljoen Nederlanders hun boodschappenkarretje vol op internet, volgend jaar zullen dat 2 miljoen Nederlanders zijn, vooral in de leeftijd van 18 tot 34 jaar. De meeste mensen laten de boodschappen thuis bezorgen; één op de vijf haalt ze op in de winkel en één op tien haalt de gevulde boodschappentas op bij een zogenoemd ‘pickup point’.

Voor Straatpraat vroegen we in Almere Haven of mensen al online boodschappen doen. 

reacties (7)

 • Den

   

  Supermarkten zullen steeds meer een sociale pleisterplaats worden voor bepaalde categorien mensen die elders moeilijk een plek vinden om samen te komen. Gratis koffie, een koekje en een krant met een bankje is een recept om mensen binnen te trekken. Nu al zie ik in mijn dorp dat dit plaatsvindt. Vooral senioren blijven erg lang binnen, supermarkten hopen dat zij hun boodschappen dan ook even doen. Interessanter zijn de hangouderen die een behoefte (en problematiek) laten verschijnen. Hierop staan supermarkten echt niet te wachten.

  reageer
 • Barbara

   

  Ja de kerken lopen leeg, er is volgens velen geen alternatief dus je moet wat dan..Bij de Groene Sluis viste ik gisteren nog een leuk Tshirt voor 4 euro uit een bak met troepjes, maar het overgrote deel van bezoekers waren langdurig met elkaar in gesprek. Waar zij over spraken op die mooie dag in september blijft nog de vraag..

 • not

   

  absoluut een no go area. Als we al dat soort dingen allemaal gaan doen leven we straks als robots. Geen intermenselijke contacten meer. Het is duur, milieuonvriendelijk, slecht voor de economie en de omgeving

  reageer
 • Barbara

   

  Ik denk dat de online kopers bewuster hun inkopen doen/uitkiezen, ze worden niet langs de schappen lopend afgeleid om onnodige zaken in de kar in te kieperen, verliezen geen tijd aan het boodschappen doen. Nadeel dat er kosten aan verbonden zijn en je een minimaal bedrag moet besteden. Voor anderen is het zelf kunnen winkelen idd een uitje dat iets gezellig met zich meebrengt. Je ziet vaak mensen kopje koffie drinken op een klaarstaand bankje..

  reageer
 • Opa70+

   

  Voor mij is boodschappen doen in een supermarkt eerder een uitje dan een verplichting. Als het aan mij ligt ga ik elke dag naar de super. Online boodschappen doen is onpersoonlijk en ongezellig. Het is idd zoals PIET het zegt, of voor bejaarden en voor mensen die echt geen tijd hebben en/of slecht ter been zijn!!!

  reageer
 • michael

   

  en daarom rijden er ook al wagentjes van Picnic rond in Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Volstrekt belachelijk waar de mensen mee bezig zijn en dat alles omdat ze te beroerd zijn zelf naar de winkel te gaan op de fiets bijv. Nee straks rijden er iedere dag tientallen bezorgbusjes door je straat en was het alleen maar de online supermarkt. Heel slecht voor de woonomgeving zou feitelijk verboden moeten worden in het kader van milieu

  reageer
 • Piet

   

  Als je tijd zat hebt om boodschappen te doen kun je ze ook laten thuisbezrogen. Als je een baan hebt en door de file naar huis moet mis je de boodschappenbezorger en heb je dus niks te eten. Mooie service voor bejaarden dus.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert