SP NOP: alleen werken in het groen met contract

NOORDOOSTPOLDER
Als het aan SP Noordoostpolder ligt, krijgen mensen in de bijstand een contract voor hun werk in het groenonderhoud.  

De gemeente Noordoostpolder heeft nu bijna 200.000 euro extra uitgetrokken voor groenonderhoud, om te voldoen aan de minimale eisen. Van dat geld zijn extra mensen ingehuurd.

Volgens de SP zouden mensen in de bijstand die bezig zijn met het project Groen Doen het onderhoud ook kunnen doen. De partij vindt dat een goede manier van re-integreren.

reacties (12)

 • Nastradamus

   

  Gebeurt al, dwangarbeid dus werken zonder een cao (werkcorporatie) is al heel normaal in werkloos Nederland ook hier! je kan beter adviseur bij justitie worden of een ander afwijkend creatief inkomen creëren waarbij je snel binnenloopt, met gewoon werken/arbeid kom je nergens en creëer je zeker weten geen zekerheden meer. Je moet bij jezelf de knop omzetten anders blijf je in de modus van huisje boompje beestje zitten, die tijd is voorbij, velen verkiezen de politiek om een eigen zekerheid te creëren zonder te moeten werken, een parasitair inkomen wordt dat ook wel genoemd. Het traditioneel denken moet je achter je laten, wees creatief kijk naar de kopstukken hoe zij hun extreme weelde vergaren en maak je dat ook eigen.

  reageer
 • Willem

   

  Voor dit soort onzinprojecten wordt niet gekeken naar opleidingsnivo, iedereen wordt verplicht hieraan mee te doen. Of je nu alleen basisschool of een HBO-opleiding heb gehad, als je werkt dan behoor je daar een fatsoenlijk salaris voor te krijgen. Daar gaat het hier om. Of bedoel je dat mensen met een lage opleiding wel als dwangarbeider misbruikt en uitgebuit mogen worden en mensen met een hoger opleidingsnivo niet?

  reageer
 • Lezer

   

  Dit moet gewoon betaald worden. Werken zonder loon hoort niet meer bij deze tijd en is oneerlijk! Het gebeurt overal.

  reageer
 • Gepensioneerd

   

  Waarom niet, als er maar een extra beloning aan vast zit en op vrijwillige basis!. Wat wil je nog meer een jop in de buitenlucht.

  reageer
 • Dirk2

   

  Prima initiatief! Wel een vreemde vanuit de SP? Wat moeten al die Polen dan die via het concern voor werk worden ingehuurd? JA ECHT WAAR, ZIE HET ELKE DAG WEER! Overigens weten ze bij het Werkbedrijf maar zeer matig wat de kwalificatie en kwaliteit van betrokken doelgroep is... Kost ook weer 200k.... Of gaat het daarom? Nog meer vriendjes ambtenaren op de diverse posten, SP???

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Snap je het dan niet?

   

  Dat zijn dezelfde mensen, alleen krijgen ze met het plan van de SP wél normaal betaald!

  reageer
 • Polderaar

   

  En dan sturen we de mensen van Concern naar huis???? Lekker van de SP!!

  reageer
 • Lies

   

  Nee, meehelpen! er is genoeg groen...

  reageer
 • Dick Offringa

   

  Zouden we niet eerst naar het opleidingsnivo van de bijstandsgerechtigden gaan kijken? Velen hebben een goede studie gevolgd. Moeten we die talenten dan laten liggen? Dat is wel erg gemakkelijk! Dit valt me erg tegen van de SP!

  reageer
 • Robert

   

  En de mensen die nu in het groenonderhoud werken de WW in?

  reageer
 • Lies

   

  Niks mis mee!

  reageer
 • Harm

   

  Precies! en dit alles niet onder een particuliere vlag/bedrijf maar in dienst en beheerd/georkestreerd door de gemeente zelf, dan kunnen deze mensen een goede boterham verdienen inplaats van alleen de uitverkoren zetbaas, politieke vriendendiensten moeten voorkomen worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert