Flevolandse hotels minder populair

FLEVOLAND
De Flevolandse hotels zijn dit jaar minder goed gevuld dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Ook in Limburg nam het het aantal hotelovernachtingen af. In alle andere provincies werd er juist vaker in hotels geslapen. In de eerste helft van dit jaar werd in Flevoland 141.000 keer in een hotel overnacht. In de eerste helft van 2015 was dat nog 145.000 keer.

Dat is een afname van bijna 3%, terwijl het aantal hotelovernachtingen landelijk met 7,5% steeg. De groei is het grootst in Amsterdam. 

[https://localfocus2.appspot.com/57ea1fdbd46e7]

reacties (5)

 • Cornelis

   

  En hoe komt u dan aan die wijsheid? Ik kan zien wat er bijvoorbeeld aan busladingen met toeristen het Apollo in- of uitgaat, hoe druk het er altijd is. Onlangs hebben familieleden van mij in het Van der Valk gelogeerd en de drukte verbaasde hen.

  reageer
 • Maartje

   

  Ik geloof er niks van. Net zo min dat u familieleden in een hotel laat slapen. Hotels in Almere hebben allerlei dumpprijzen acties. Kijk zelf maar eens op internet. Almere heeft niet het bedrijfsleven meer wat het was. Al die Japanse ondernemingen zijn weg en Almere kent geen toerisme.

 • Cornelis

   

  Volgens mij hangt het van de plaats in Flevoland af. In Almere zitten een paar goed lopende hotels, waaronder Apollo en Van der Valk.

  reageer
 • Sandra

   

  Hoe komt u aan deze wijsheid? Beiden hotels in Almere lopen helemaal niet goed. Er zijn zelfs allerlei dumpprijzen acties om ze vol te krijgen. Dit in tegenstelling tot het Apollo Hotel in Lelystad. Deze heeft een gemiddelde bezettingsgraad van 75%.

 • Barbara

   

  Vandaar dat ze bij Het Goed een enorme bak met beddenkussen in de aanbieding hebben voor weinig. Afkomstig uit hotels zei de juffrouw die ik vroeg waar die dingen vandaan kwamen.

  reageer
 • Hn

   

  Volgens mij zat dat hotel bij het vliegveld toch goed gevuld afgelopen jaar. Dus ondanks dat nog steeds tegenvallende cijfers ?

  reageer
 • Jos

   

  In zo'n armoedige kamer zou ik ook niet eillen slapen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert