Bedrijf wil huizen in kantoor Bataviahaven

LELYSTAD
De gemeente Lelystad en nautisch bedrijf Naupar gaan weer met elkaar om de tafel, om een oplossing te vinden voor het halflege kantoor op de pier van de Bataviahaven. Dat bleek donderdag bij de Raad van State.

Naupar-directeur Slurink stapte naar de Raad, omdat hij het niet eens is met de beperkte kantorenbestemming voor zijn pand. De gemeenteraad van Lelystad heeft het kantoorpand alleen een bestemming voor nautische - en recreatiedoeleinden gegeven.

Slurink wil in een of twee leegstaande verdiepingen desnoods tijdelijk woningen bouwen, zodat hij het kantoor niet noodgedwongen hoeft te verkopen.

Een gemeentewoordvoerder verklaarde dat Lelystad in gesprek wil met Naupar, omdat zij geen belang heeft bij een leegstaand pand midden in het havengebied. Uitspraak volgt binnen enkele weken.


 

reacties (4)

 • lelystedeling.

   

  Gaat het wel goed met de kustontwikkeling rondom BataviaHaven ? NieuwLand, BataviaLand ( museum + Bataviawerf+RCE) in moeilijkheden en n u dus een half leegstaand gebouw notabene in BataviaHaven. En BataviaHaven zelf dan.Ligt voor de helft leeg en geen cruise schip in weken gezien.

  reageer
 • Henk

   

  Nieuw land heeft niks met deze zaak te maken. In dit geval gaat het om een eigenaar van een pand (niet de gemeente) die door een wijziging van de bestemming de waarde van zijn pand wil verhogen. Het gaat gewoon om geld.

 • Albert

   

  Lijkt me een goede zaak dat Batavia gebeuren is verder 1 dood paard.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Leuk voor de kantoorhuurder.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Maak er gewoon wat passanten woningen van. Er is Altijd schippersvolk wat ergens moet kunnen slapen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert