Politiek buigt zich over onveilige fietsstraat

ALMERE
De politiek in Almere probeert een oplossing te bedenken voor een onveilige fietsstraat in Almere Poort.

In de Achillesstraat hebben fietsers op een stukje weg van enkele tientallen meters voorrang op automobilisten. Dat zou veiliger moeten zijn, maar uit diverse onderzoeken blijkt dat er meer onveilige situaties zijn dan voorheen. Zo rijden automobilisten te hard op de fietsstraat of halen zij fietsers in terwijl dat niet mag.

Gescheiden fietspad is duur
Een voorstel van de gemeente om de weg in de ochtendspits volledig af te sluiten voor autoverkeer leidt tot protest bij omwonenden. De aanleg van een gescheiden fietspad zou veel geld kosten, namelijk 700.000 euro en dat geld is er niet.

Donderdag praat de gemeenteraad over de verkeerssituatie in de Achillesstraat tijdens de politieke markt. Een week later worden de problemen en de mogelijke oplossingen met omwonenden tijdens een informatieavond besproken in Almere Poort. 

reacties (8)

 • Rob

   

  In het begin stond er een bord met daarop verboden in te halen. Dat bord is weg. Nu staat er alleen een bord met fietsstraat. Plaats dat bord terug en dan handhaven die handel! Het moet eens ophouden handenvol geld uit te geven aan onwelwillenden in bedwang te houden!

  reageer
 • ron

   

  van brug tot brug (265 m) (misschien zou het ook verder moeten ?) (uitgaande van € 600.00 : 2 x 265 m = 530 m dat is € 1132,= /m1 vrijliggend fietspad wedden dat het veel goedkoper kan dan wordt gesteld..... tuurlijk moet je ook het wegdek nog even 'ontkleuren' maar zo duur hoeft dat ook niet te zijn. daar ben je met hooguit € 100.000 voor klaar.

  reageer
 • Maarten

   

  De bruggetjes versmallen zodat er maar 1 auto per keer overheen kan. (Die versmalling is er toch al aan de homeruskwartierkant). Dan heb je ruimte voor een apart fietspad en moeten auto's afremmen bij de versmallingen.

  reageer
 • Ali

   

  Stelletje aso's die daar rondrijden. Vliegen je met 6km per uur voorbij. Ik heb de politie daar een keer zien laseren maar dat was om 1300uur 's middags. Dat moet je in de spits doen.

  reageer
 • Rolf

   

  Het is toch ongelooflijk Al jaren bekend dat zgn fietsstraten niet veilig zijn, uit ervaringen in andere steden. Maar hier in Almere trekken we niets van ervaringen aan en trekken eigen plan, waarom? Kan een wethouder dit publiekelijk bekend maken? Schandalig hoe de gemeente met gemeenschapsgeld omgaan, omdat het al bekend was dat dit gedoemd was te mislukken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bromsnor

   

  Hoezo zou je niet mogen inhalen. Je moet je gedragen als fietser en fietsers halen ook in. Bovendien houden fietsers zich aan geen enkele verkeersregel. Ook onderling niet.

  reageer
 • Swieberje

   

  Het enige wat Bromsnor ons duidelijk maakt, is dat hij zelf al een tijdjje niet meer gefietst heeft want fietsers dat zijn die anderen,.Voor Bromsnor zijn fietsers de vijand.

 • Ik

   

  Het is niet onveilig. Het is het gedrag van mensen.

  reageer
 • R.l

   

  Een baan gebruiken voor auto's en een eenrichtingsverkeer van maken en de andere kant voor de fietsers die kunnen dan twee richtings verkeersborden . Op gelost lijkt mij

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert