Politiek voorlopig niet voor cameratoezicht Voorstraat

LELYSTAD
Veel politieke partijen in Lelystad vinden het nog te vroeg voor tijdelijk cameratoezicht in de Voorstraat, waar het afgelopen half jaar vijf keer brand is gesticht. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland.

Meerdere gemeenteraadsfracties vragen zich af of cameratoezicht wel de meest geschikte oplossing is. Ook willen raadsleden eerst meer informatie van de politie en de gemeente over de branden. Verder denken zij dat het snel plaatsen van camera's het werk van de politie kan verstoren. De partijen willen eerst met de eigen fractie overleggen. Leefbaar Lelystad is voorlopig de enige partij die overweegt met een voorstel voor cameratoezicht te komen.

Burgemeester Ina Adema liet dinsdag ook al weten dat snel cameratoezicht in de straat niet mogelijk is. Volgens haar is daar eerst een beslissing van de gemeenteraad voor nodig.

Vijf branden
In de Voorstraat in Lelystad woedden het afgelopen half jaar vijf branden bij drie naast elkaar gelegen panden. De meest recente brand was dinsdagochtend bij eethuis Taytay. Vorige week was er nog brand bij afhaalrestaurant Oriënt en de Turkse supermarkt en zaterdagnacht nog een keer bij de supermarkt. Over de oorzaak van deze branden is nog niets bekend. 

Ander onderdak
Boven de panden zijn zes appartementen. Burgemeester Ina Adema liet eerder al weten dat voor de bewoners zo snel mogelijk andere woonruimte gevonden moet worden. Voor één bewoonster heeft wooncorporatie Centrada inmiddels ander onderdak gevonden.

reacties (10)

 • Roy

   

  Best omroep flevoland. Ter info. Vorige week was er brand bij de supermarkt,donderdag op vrijdag nacht. Zaterdag op zondag nacht bij de chinees. En dinsdagmorgen bij de turkse bakker

  reageer
 • Wiesener

   

  Geen goede beslissing om geen camera toezicht plaatsen in de Voorstraat in half jaar tijd verschillende keren bij de zelfde winkeliers brand uit gebroken er zou sprake zijn van brandstichting.

  reageer
 • Hans

   

  Tsja de verkiezingen voor de gemeenteraad zijn pas in 2018 dus waarom zul je je als politieke partij dan nu gaan inzetten voor de burger?

  reageer
 • Henkjan

   

  Kunnen de eigenaren zelf geen camera's aanschaffen? Als het mijn toko was had ik dat na de eerste keer al gedaan namelijk. Lekker makkelijk naar anderen wijzen, maar wat heb je er zelf aangedaan? Blijft ook allemaal een vreemde situatie. Sterkte voor alle mensen.

  reageer
 • KC

   

  Schandalig om de kiezers zo in de kou te laten staan. Begrijpen de heren politicie nu waarom de kiezers géén vertrouwen hebben in de politiek.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Volgen mij is de gemeente verantwoordelijk voor de openbare orde EN veiligheid. De burgemeester moet zich niet verbergen achter zaken als "er is geen beleid" . Dat moet ze daar als de sodemieter voor gaan zorgen. De betreffende burgers hebben duidelijk behoefte aan meer inzet voor het borgen van hun veiligheid. Er verhuizen / verlaten dus mensen nu hun woning! Dat is nogal een ding......

  reageer
 • Bas

   

  Ja dat is telkens weer opmerkelijk. Die hebben niets te willen. Het kwade boevevolk is trouwens zeer blij met die gemeente lui in Lelystad, ze hebben namelijk overal vrij spel

  reageer
 • kees d.

   

  De politiek woont daar niet. Dus geen toezicht!

  reageer
 • Renee

   

  Knap stom, ik zou onmiddellijk cameratoezicht organiseren. Misschien een idee als de winkeliers het gezamenlijk zelf doen. En patrouilleren, want dit moet stoppen.

  reageer
 • Marijke

   

  En wat vinden de bewoners en de middenstanders die daar wonen/werken?

  reageer
 • Nell

   

  Wij willen best meewerken met patrouilles of evt sponsoracties. Als buurtbewoner leef je mee met de ondernemers en bewoners die boven de panden wonen. En leegstaande panden zijn een triest gzicht dus dat willen wij ook niet!

 • Joke

   

  Wat vind jij??

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert