'Dronten spil in aanval Russische hackers op VS'

DRONTEN
Via een datacenter in Dronten zouden Russische hackers aanvallen uitvoeren op Amerikaanse computers die worden gebruikt bij de presidentsverkiezingen. Volgens actualiteitenprogramma EenVandaag heeft een Rus serverruimte bij Serverius in Dronten gekocht. Die serverruimte heeft hij vervolgens verhuurd aan derden, die de aanvallen uitvoeren.

Het gaat onder meer om aanvallen op het systeem waar Amerikaanse kiezers geregistreerd staan. De FBI vreest dat Russische hackers proberen de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden. Vorige week werd Dronten in de New York Times al genoemd als plaats waar servers staan die voor de aanvallen worden gebruikt.

Politie kan weinig doen
De politie zegt tegen EenVandaag dat ze aandacht heeft voor schimmige activiteiten via Nederlandse servers, maar dat het lastig is providers verantwoordelijk te stellen voor wat anderen doen via hun servers.

Serverius zegt in een korte telefonische reactie dat het verhaal van EenVandaag niet klopt maar wil verdere vragen alleen per mail beantwoorden. Het bedrijf heeft vragen die Omroep Flevoland heeft gesteld nog niet beantwoord. 


 

reacties (5)

 • Pimpernel

   

  Zolang de bruggen maar niet open blijven staan vind ik alles goed, in dit naïef bestuurd landje met louter alleen zakkenvullers als volksmanagers.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wie kaatst kan de bal verwachten

  reageer
 • Brinkman

   

  Hoe was het ook al weer het kan in Dronten 😕

  reageer
 • frits

   

  dat klopt niet , wel, het kan in almere maar ook daar kan vaak niks

 • Kakatoe

   

  En weer een beschuldigende vinger naar Rusland, bedankt amerikaans-beinvloedde-media voor deze misleidende informatie...

  reageer
 • Frank

   

  Eindelijk kunnen we ons op niveau meten met 'andere' wereldsteden en begrijp ik de burgervader. Wat een vooruitziende blik! Niets anders dan hulde

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert