Twee arrestaties voor liquidatie Aziz Anzi

ALMERE
De politie heeft twee mannen opgepakt op verdenking van medeplichtigheid bij de liquidatie van Almeerder Aziz Anzi. De 37-jarige Anzi werd vorig jaar september doodgeschoten op een parkeerplaats langs de A12 bij De Meern. Hij werd vermoedelijk met een automatisch wapen met meerdere kogels gedood. 

Voorarrest
Volgens de politie zijn er op verschillende plaatsen in het land huiszoekingen gedaan. Eén van de twee verdachten is vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris in Utrecht. De man, zonder vast woon- of verblijfplaats, moet twee weken langer in de cel blijven. De tweede verdachte komt uit Amsterdam. Hij krijgt volgende week te horen of hij langer vast blijft zitten. Het tweetal wordt verdacht van medeplichtigheid. 

Tips
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde onlangs opnieuw aandacht aan de zaak. In de uitzending werden beelden vertoond van twee mannen met wie het slachtoffer twee dagen voor zijn dood een ontmoeting had. Het is volgens de politie nog niet duidelijk of deze mannen nu ook zijn aangehouden. Dat komt door de kwaliteit van de beelden. 

Naar aanleiding van de tv-uitzending kwam een aantal nieuwe tips binnen. Daar zat geen gouden tip tussen, zegt de politie. Wel kwam er nieuwe informatie binnen, die samen met bekende gegevens hebben geleid tot de aanhouding.  

Conflict
De politie denkt dat de liquidatie van Anzi te maken had met een conflict over de handel in verdovende middelen.

 

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert