Landschapskunstwerk Pier+Horizon onthuld

KRAGGENBURG
Het zevende landschapskunstwerk in Flevoland is vrijdagmiddag onthuld. Pier+Horizon is gemaakt door kunstenaar Paul de Kort. Het kunstwerk ligt in het Zwarte Meer achter Kraggenburg.

Wat direct opvalt aan het kunstwerk is het lijnenspel. Het is volgens De Kort gebaseerd op de provincie in de jaren vijftig. "Het is een pier met drijvende matten er omheen in een streng patroon, geïnspireerd op de Noordoostpolder".

De Kort werd drie jaar geleden gevraagd door de provincie Flevoland om een landschapskunstwerk te maken. Hij kreeg daarbij de volledige vrijheid. Het enige wat vast stond was de locatie. 

reacties (9)

 • JanB

   

  En hoe moet ik het dan zien dat dit kunstwerk goed is voor de geestelijke gezondheid van ons allemaal en het welzijn van de ouderen in de polder in het bijzonder?

  reageer
 • Rekenmaar

   

  Geen problemen met je mening over noordoostpolderland. Wel met de manier waarop je een integere kunstenaar beticht, en zijn werk. Eens, er gaat onvoldoende geld naar de geestelijke gezondheid van ons allemaal. Daarom juist zo blij met dit kunstwerk. Hou dus op dat belachelijk te maken, als je het niet wil zien.

  reageer
 • JanB

   

  Mijn opmerking over Noordoostpolderland is wellicht verkeerd gevallen, daarvoor mijn excuses. Maar waarom dan een reactie op het persoonlijke vlak met zulke vooroordelen? Dat is meer dan een koekje van eigen deeg, dat voelt meer alsof je iets tegen mij persoonlijk hebt. En wat dan wel zoal? En voor alle duidelijkheid, ik had liever gezien dat het geld dat aan dit kunstwerk is uitgegeven was besteed aan de zorg voor hen die de Noordoostpolder groot hebben helpen maken.

  reageer
 • Rekenmaar

   

  Koekje van eigen deeg JanB! Eet smakelijk.

  reageer
 • JanB

   

  Ik heb geen grote hond, geen tatoeages, rook niet, werk hard voor mijn geld en ga niet op vakantie naar Turkije, heb bovendien geen behoefte aan een all-inclusive vakantie. Erg jammer dat je 'op de man' moet reageren en mij zo meent te moeten portretteren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rekenmaar

   

  He janb, snap best dat jij je je grote hond moet voeren, nog es een tatoe wil zetten en je sjekkies moet kunnen betalen van je uitkering. En dan ook nog die all inclusive naar turkije. Alle begrip dus dat je het anders ziet, grappenmaker! Met de groetjes van Jesse Klaver.

  reageer
 • Japie

   

  Ga het eens rustig bekijken, lijkt mij best mooi. Laat die boeren maar janken.

  reageer
 • JanB

   

  Wat is Noordoostpolderland? En dan nog, compleet weggegooid geld!! 'Wat direct opvalt aan het kunstwerk is het lijnenspel'? Echt niet! Dat er geld in het water is gegooid, dat is wat er opvalt. En verrijking voor de kunstenaar, dat wel.

  reageer
 • Rekenmaar

   

  Een verrijking voor Flevo- en Noordoostpolderland!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert