Het Stadhuisplein staat in het teken van duurzaamheid

LELYSTAD
De Dag van de Duurzaamheid is maandag pas, maar op het Stadhuisplein in Lelystad werd zaterdag al aandacht gegeven aan het thema. Tijdens het Ik ♥ duurzaam Lelystad-event konden inwoners bewuster worden van de mogelijkheden om duurzamer te leven. 

Zo stond onder meer het scheiden van afval, de elektrische fiets en de elektrische auto centraal. Wat opvalt, is dat vooral gezinnen met kleine kinderen en ouderen het evenement bezochten. 

Wethouder Elly van Wageningen opende het evenement door op de trommels van 'de Vuilnismannen' te slaan. Met echte vuilnisbakken en emmers maken zij muziek. 

reacties (3)

 • Barbara

   

  Klopt het idee wanneer men in de positie van (oud) raadslid niet alles op het juiste tijdstip te berde kon/durfde/mocht brengen ( dit in verband met de onderlinge lieve vrede?) om dan na vertrek uit de functie alsnog via de (a)sociale media ideetjes aan persoonlijk adres bekenden hun zegje te laten doen? Of heeft het een niets met het ander te maken? Ik ben het overigens met @Flevowatchers standpunten wel hartelijk eens. Men zou de plastic wereld niet blijvend zijn gang moeten willen laten gaan om eigen ego's duurzaam onbuigbaar te laten opereren. Hebben in dit geval bekenden van elkaar geen mogelijkheid een afspraak per telefoon te maken zonder de burger in deze kleine irritatie te willen mengen?

  reageer
 • Elly van Wageningen

   

  Hoi Flevowatcher/Bart Nu ik weet wie je bent wil ik je van harte uitnodigen om een keer met mij te komen praten over hoe we Lelystad duurzamer kunnen maken. Volgens mij willen we allebei hetzelfde, nl een duurzamer Lelystad. Ik ben benieuwd naar jouw ideeen en misschien mag ik dan uitleggen hoe ik denk dat ik dat hoop te bereiken. Samen met GroenLinks naar een duurzame toekomst.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Duurzamer leven is een fictie als je geld uit gaat geven om het te promoten en het als gemeente zelf niet (onvoldoende ) doet. Het ophalen en scheiden van afval moeilijker maken is precies wat deze wethouder wil, ze heeft daarvoor ook al belachelijke maatregelen geopperd.. Afval scheiden aan de bron is het beste, en dat makkelijker maken door moeilijk scheidbaar afval (groot vuil: bankstellen, koelkasten, computers en dergelijke gewoon na afspraak op te halen) is het beste gebleken, en tuinafval ook gewoon na een telefoontje/afspraak. De HVC doet er alles aan om dat ook heel moeilijk te maken, gelukkig is er nog een vreselijk aardige opzichter Wijkbeheer in de Atolwijk die deze rigide regels gelukkig negeert! Hulde voor dhr. de Jong! En de wethouder moet zich gaan schamen voor alle dwaze voorstellen die ze gedaan heeft: pak het probleem aan waar het vandaan komt: de leverancier, die alles in plastic verpakt, de consument heeft geen keus, mevrouw van Wageningen! Dus laat de Lelystedeling in waarde als het om de goede wil van afvalscheiding gaat. Doe wat, niet tegen de burgers maar voor de inwoners... (dit zegt een ex-fractievoorzitter van GroenLinks).

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert