Deskundige hekelt aanpak politie van clowns

ALMERE • Do 13 oktober 2016 | 16:00 • Donderdag 13 oktober 2016 | 16:00
Docent Peter Burger van de Universiteit van Leiden vindt dat de politie dom te werk gaat in de aanpak van de zogenoemde horrorclowns.

Volgens de docent wetenschapsjournalistiek en brongebruik maakt de politie de hype groter door een rare clownsfoto te verspreiden en een open brief aan de clown te sturen. "De politie heeft een heel erg eng plaatje van de clown op internet gezet, terwijl dat helemaal niet leek op het signalement van de clown waar het om ging."

Kritiek op open brief
Ook zou de politie volgens Burger verkeerd reageren op de hype. "Wat ik ook vrij dom vond is dat ze een open brief hebben geschreven aan de clown waarin ze zeggen: Beste killer clown. Ze spreken hem zelfs aan met u. En ze bedreigen hem met geweld. De politie heeft daar nieuw beleid op gemaakt en spreken hem nu aan met loser clown. Ik weet niet of dat effect zal hebben." 

De politie laat in een reactie weten dat het enge plaatje wel degelijk is toegevoegd naar aanleiding van het signalement. De open brief is inmiddels verwijderd van Facebook.

Meerdere clowns in Almere
Almere is sinds deze week in de ban van een clown. De verklede man zou maandagavond in de Stripheldenbuurt met een mes hebben rondgelopen. Daarna waren er meerdere clowns op de sociale media die aankondigden waar en wanneer ze te zien zouden zijn.    

[https://twitter.com/eefjedekker/status/786524008279842817]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel