Scholen krijgen brief over aanpak clowns

ALMERE • Vr 14 oktober 2016 | 10:51 • Vrijdag 14 oktober 2016 | 10:51
De gemeente Almere en de politie hebben alle Almeerse basisscholen en middelbare scholen een brief gestuurd over het fenomeen horrorclown. In de brief staat informatie die scholen kunnen gebruiken om leerlingen voor te lichten.

Zo staat er in wat de mogelijke strafbare gevolgen zijn als leerlingen een grap uithalen, bijvoorbeeld door als clown verkleed de straat op te gaan. Ook wordt er op gewezen dat leerlingen kunnen opdraaien voor de schade als ze via sociale media een oproep plaatsen die tot overlast en schade leidt.

Woensdag liep het in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten nog uit de hand toen zo'n 100 jongeren na berichten op Instagram op zoek gingen naar de clown. De politie moest veel agenten inzetten, jongeren gooiden met stenen en er werd een bushokje vernield. 

De berichten dat er in Almere een clown met een mes rondloopt die achter kinderen aanzit, zorgt voor veel onrust. Volgens de politie zijn er kinderen die niet naar school gaan of door hun ouders gebracht moeten worden omdat ze bang zijn. De politie in Almere roept vrijdag via een filmpje op YouTube op om te stoppen met clownsgrappen. 

[https://www.youtube.com/watch?v=XF-vVVRCXZM]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel