Bewoners luchten hun hart over Achillesstraat

ALMERE
Bewoners van Almere Poort willen dat de situatie rondom de Achillesstraat snel veiliger wordt. Dat hebben zij donderdagavond aan raadsleden laten weten. Een deel van de Politieke Markt werd op locatie in Poort gehouden, zodat de raadsleden met eigen ogen de situatie in de straat konden bekijken.

In de Achillesstraat hebben fietsers op een stukje weg van enkele tientallen meters voorrang op automobilisten. Dat zorgt, zo bleek eerder uit verschillende onderzoeken, voor onveilige situaties. Zo rijden automobilisten te hard op de fietsstraat of halen zij fietsers in terwijl dat niet mag.

Uiteenlopende oplossingen
De bewoners zijn eensgezind en vinden dat het veiliger moet. Ze hebben uiteenlopende oplossingen en alternatieven. Zo is Richard Singer van mening dat automobilisten bewust moeten worden dat zij langzamer moeten rijden, terwijl Jordy van Wijngaarden pleit voor meerdere uitvalswegen.  

Bewoner Willy Schmidt overhandigde 328 handtekeningen aan de raadsleden van mensen die oproepen om de Achillesstraat niet tijdens de ochtendspits af te sluiten voor auto's. Schmidt en andere ondernemers vrezen dat het sluiten van de weg ervoor zorgt dat zij minder klanten in hun winkels krijgen.

Waarschijnlijk 10 november opnieuw op agenda
De situatie rondom de Achillesstraat zal waarschijnlijk op 10 november opnieuw worden behandeld tijdens de Politieke Markt. Dan gaat de raad in overleg met het college.


 

reacties (4)

 • Gerard

   

  De gemeente Almere kent tal van door de wegbeheerder zelf verzonnen inrichtingen die niet aan de Nederlandse wetgeving (BABW) voldoen. De kennis van weggebruikers en handhavers schiet vaak te kort om dit te kunnen beoordelen / onderbouwen, al denk ik dat meniggeen wel een onderbuikgevoel / vragen heeft. Ik vind het erg jammer dat de wegbeheerder zich zo opstelt, want deze dient beter te weten en in ons belang goed werk te leveren. Helaas bekeurt de politie geen wegbeheerders. Er zijn gelukkig tal van voorbeelden te vinden van hoe het wel kan en mag. Dus er is nog hoop voor een goede herinrichting....

  reageer
 • Het gaat hier allemaal om gedragingen van weggebruikers. Met name autobestuurders. De eigen mede wijkbewoners zorgen voor de onveilige situaties.

  reageer
 • Maaryen

   

  Wat een slecht filmpje. Er wordt 10 seconden (vanaf 1.13m) een straat getoond die niet de archillesstraat is...

  reageer
 • Hownow

   

  Is het nu zo moeilijk er een normaal weggetje van te maken met een apart fietspad ernaast?

  reageer
 • Ed

   

  Niet moeilijk, wel te duur naar het schijnt. Terwijl er in de regio voor miljarden in autowegen wordt geïnvesteerd, heeft Almere geen geld voir een veilig fietspad in een nieuwe wijk.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert