Raad akkoord met kleurbehoud Regenboogbuurt

ALMERE
De gemeenteraad van Almere heeft donderdagavond de motie 'Laat de Regenboogbuurt niet van kleur verschieten' aangenomen. 

Dankzij deze motie zullen de meeste huizen de originele kleuren houden, om zo het unieke karakter van de buurt te behouden. Wel is afgesproken dat er per deelproject wordt gekeken in hoeverre het nodig is om de bestaande kleuren te gebruiken. 

Bewoners van de Regenboogbuurt zijn zijn verdeeld over het al dan niet behouden van de originele kleuren. 

reacties (2)

 • Jolanda Haft

   

  Wil hier graag een reactie op geven, de originele Motie is niet aan genomen. Maar het Raadsvoorstel dat is aan genomen gisterenavond in het gemeentehuis. De gevels blijven zoals het hoort, en voor de rest mag de bewoner de kozijnen en andere houten delen zelf invullen, en dat bepaalde projecten beschermd stadsgebied gaan worden daar moet nog goed na gekeken worden. De bewoners zijn blij dat er nu eindelijk knopen door zijn gehakt wat dat geneuzel moest maar eens afgelopen zijn. Nu staan jullie zovaak erbij, en nog maar halve informatie geven...beetje jammer weer.

  reageer
 • willie Kellerman

   

  Zo als altijd..weer gedeeltelijke verkeerde informatie.Gevelkleuren blijven intact zo als iedereen wil maar eigen invulling wat betreft houtwerk/kozijnen/voordeur/garage/. De huizenbezitters mogen dit nu zelf bepalen en dat is nu precies dat stukje vrijheid wat we wilde. Ook worden er nu bepaalde projecten beter bekeken zoals de Rode donders klein india enz...MAAR NIET ALLE PROJECTEN KOMEN DAAR VOOR IN AANMERKING.dus waar wij al die maanden mee bezig geweest zijn hebben we nu gewonnen vrijheid voor al het houtwerk enz niet gek voor 2 huisvrouwen uit de regenboogbuurt.Niet een hele wijk beschermd stadsgezicht...maar enkele objecten die het waard zijn...Maar dan ook met inspraak van de bewoners...niets kan zomaar beslist worden..Er wonen nog altijd mensen achter deze gevels.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert