Plan voor 100 nieuwe appartementen in Buiten

ALMERE
Er zijn plannen voor twee nieuwe appartementencomplexen met in totaal zo’n 100 woningen in Almere Buiten. Deze moeten komen op de hoek van De Evenaar en de Rio de Janeirostraat. 

Omdat de plannen niet passen binnen het huidige bestemmingsplan moet het college van burgemeester en wethouders instemmen met een uitzondering. In een brief aan de gemeenteraad geeft het aan dat ook van plan te zijn.

Het college noemt de appartementen een ‘wenselijke ontwikkeling’ die ook past binnen het nieuwe bestemmingsplan dat wordt voorbereid. De appartementencomplexen worden zo’n dertig meter hoog. Verdere details over de gebouwen zijn nog niet naar buiten gebracht.

reacties (12)

 • John

   

  Klaas goed verwoord bouw maar vol waarom niet ? Genoeg kale plekken en al heel veel onnozele gebouwen woningen Zijn hard nodig.

  reageer
 • J.Tang

   

  Ik woon zelf in poort waar een bestemming plan steeds word gewijzigd. Op de bestaande bouwgrond tussen poortdreef en busbaan kwamen stadspaleizen maar de gemeente Veranderd het bestemming plan en worden er Appartementen gebouwt hoe onbetrouwbaar kan je zijn als gemeente ze hebben Totaal lak aan hun inwoners gelijk als de landelijke politiek.

  reageer
 • Ben

   

  Niet te geloven. Want de bouwgrond in Poort en Nobelhorst is op ofzo? Ik woon hier al 29 jaar maar ik zit erbm serieus over na te denken om ergens anders te gaan wonen. Dat bouwen is echt absurt. Alles wordt volgepropt. Buiten had zo zijn charme maar dat is helemaal weg.

  reageer
 • Klaas

   

  Goed plan! Iedereen heeft recht op een huis. Dus bouw maar vol. Alleen maar voordelen. Ik zeg doen.

  reageer
 • RonaldB

   

  Best wel vreemd eigenlijk. Dat stuk is nog niet zo lang geleden helemaal gerenoveerd en aangepast. Kan dit nu echt niet op een andere manier? Weer weggegooid geld! Een betere lokatie zou zijn de parkeerplaats voor de Action. Dat is verder nooit opgeknapt en een nieuwe flat zou mooi in het beeld passen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Desiree

   

  Toen wij in de jaren 80 in Almere kwamen wonen, werd er gezegd dat er niet hoger gebouwd zou worden dan 3 woonlagen. Wij kwamen uit een plaats met veel hoog bouw, dus dit had wel zijn charme! Moet je nu zien. Alle voornemens weg, en bouwen maar.

  reageer
 • Faerie

   

  Ja mensen, maar aan de andere kant hebben we echt snel veel meer goedkope sociale huurwoningen nodig. Dus als deze woningen daar onder gaan vallen, snap ik dat de gemeente even ervoor kiest om toestemming te geven voor een dergelijk project.

  reageer
 • Ed

   

  U maakt mij niet wijs dat sociale huurwoningen alleen maar realiseerbaar zijn in de vorm van hoogbouw. Al wordt het vast beweerd door projectontwikkelaars met eurotekens in de ogen.

 • theo

   

  Helemaal van het padje, die gemeente, we stikken van de bouw grond en we krijgen het niet vol. Nu moet in eens almere buiten verdicht gaan worden? Nobelhorst en OOsterwold en heel veel andere plaatsen in Almere worden niet verkocht, en nu toch maar een stuk groen op offeren waanzin totale waanzin

  reageer
 • Ed

   

  Mee eens. En als mensen van dit "beleid" horen, heeft het ook consequenties voor verkoop elders. Want het kunstje dat de gemeente nu in Buiten uithaalt, wordt straks met groot gemak in Nobelhorst of Hout herhaald. En dat schrikt af. Erg onhandig.

 • Joke

   

  30 meter, dat is ongeveer 10 verdiepingen, dus een ware torenflat. Alle zicht op het centrum is dan vanaf de Evenaar weg. Misschien iets lager? Wel jammer trouwens dat ieder grasveldje opgeofferd wordt aan nieuwbouw.

  reageer
 • Frank

   

  Dat grasveldje is in het bestemmingsplan al aangeduid als bebouwing. Er is dus geen sprake van het opofferen van een grasveld, maar dat grasveld was gewoon een onbebouwd kavel.

 • Martin

   

  Ach gut, hebben we nog een strookje groen gevonden om vol te plempen? Almere zou zich als groene stad kunnen profileren, maar dan moet je er wel naar handelen.

  reageer
 • Rick

   

  30 meter .... Veel te hoog !!

  reageer
 • Robert

   

  Past niet in het bestemmingsplan dus pas je dat maar even aan. Schaf elk bestemmingsplan af, scheelt ontzettend veel geld en ergernis.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert