Ruim een derde heeft gasleiding nog niet vervangen

LELYSTAD
Bijna 5500 huishoudens in Lelystad moesten begin augustus nog beginnen met het vervangen van hun gasleidingen. Dat blijkt uit een tussenevaluatie van de gemeente. Bij de rest, bijna 9500 woningen, is de leiding al vervangen of was dat niet nodig. 

Sinds 2004 worden leidingen in de oudere wijken gecontroleerd omdat uit onderzoek bleek dat bij onbeschermde stalen gasleidingen roestvorming kan ontstaan. Dat zorgt voor explosiegevaar.

De woningen waarvan de leidingen nog moeten worden vervangen, staan vooral aan de westkant van de stad en bewoners zijn inmiddels op de hoogte gebracht over de staat van de buizen.

Voor het eind van dit jaar moeten de laatste inspecties zijn afgerond. 

 

reacties (3)

 • Danny

   

  Alles leuk en aardig, maar door het collectief te doen en ondercapaciteit van de installatie bedrijven is mijn woning ook pas in Q1 van 2017 aan de beurt. De gemeente is hiervan op de hoogte. Bij 15.000 woningen gasleidingen vervangen doen je nu eenmaal niet even, dat wist de gemeente ook al lang.

  reageer
 • Jan

   

  Er zijn zoveel bedrijven die dit doen. Beter shoppen zou ik zeggen. Prijzen van €150 zijn er betaald.. Zonder gasleiding naar de keuken, dat was €90 duurder, dacht ik. Ook collectief, maar fijn van buiten de polder.

 • Maartje

   

  Een bedrijf uit IJsselstein? Het had ook gekund door D&P uit Lelystad. Zij waren ook nog de goedkoopste.

  reageer
 • Bart

   

  D&P had toen wij begonnen enkeld een var verklaring van de belastingdienst hier kan men niet z'n project gunnen want als hij zijn belastingen niet op orde heeft komt men bij de opdracht gever om over het hele project de belasting te betalen dit is allemaal na gevraagd bij deze instanties dat hij zijn papieren nu op orde heeft is enkeld beter voor hem

 • Jan

   

  Hoe weet je dat zo zeker?

 • johan

   

  Voor het bedrijf uit IJsselstein is gekozen omdat op het moment wij als straat een collectief vormden, het bedrijf D&P zijn papieren (nog) niet op orde had. Men was net begonnen met dit bedrijf namelijk. Niks ten nadele van D&P want ze hebben inmiddels goed werk afgeleverd in meerdere wijken. Wij wilden echter snel de boel op orde hebben. De installateur uit IJsselstein is een groot bedrijf met goede referenties. Blijkbaar is men tevreden over hun werk en doet de mond tot mond reclame zijn werk goed. Overigens is het heel erg jammer en ongelooflijk dom dat de grote installateurs uit de stad op dat moment óf zeiden dat ze langs zouden komen en gewoon niet kwamen óf gewoonweg woekerprijzen vroegen voor de vervanging van ca. 5 meter gasleiding het afpersen en het schrijven van een keuringsrapport. Prijsverschillen van 3 tot 400 Euro heb ik meegemaakt!

 • buuf21

   

  de rede hiervoor is dat alle dichtstbijzijnde installateurs bom vol zaten met deze werkzaamheden...Wij worden begin november geholpen om de gasleiding te vervangen collectief Door een bedrijf uit ijselstein..wel is uit een drukproef gebleken dat er geen lekkages tot nu toe zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert