Almere lijdt bijna miljoen verlies op huurpanden

ALMERE • Vr 21 oktober 2016 | 12:58 • Vrijdag 21 oktober 2016 | 12:58
De gemeente Almere loopt dit jaar bijna een miljoen euro aan huurinkomsten mis van vier gemeentelijke panden. Het gaat om de panden Alnovum, De Aardbei, Voetnoot in Stad en een gebouw aan de Steiger in Haven.

Een gebrek aan huurders en te hoog ingeschatte huuropbrengsten zijn de boosdoeners. Kantoorpanden Alnovum en De Aardbei staan gedeeltelijk leeg. De gemeente verwacht niet voor het einde van het jaar nog huurders te vinden voor de twee gebouwen.

Ontwikkelaars
Almere hoopt beide panden in de toekomst te kunnen verkopen aan ontwikkelaars. Voor De Aardbei is al interesse. De gemeente hoopt dat het in 2018 herontwikkeld kan worden tot een appartementengebouw. 

Tegenvaller
De Voetnoot en het gebouw aan de Steiger zijn wel volledig verhuurd, tegen een marktconforme huur. Toch valt de huuropbrengst lager uit dan gedacht. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de huuropbrengsten zijn ingeschat op historische gegevens. Die blijken hoger te zijn dan nu is gerealiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel