Havenaren kiezen zelf voor ontwerp nieuwe sporthal

ALMERE
Alle inwoners van Almere Haven mogen stemmen op hun favoriete ontwerp voor de nieuwe sporthal in het stadsdeel. Ook alle sportverenigingen en scholen die de hal gaan gebruiken, oordelen mee. 

Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de panden. Er worden hekken geplaatst en de bouwplaats wordt ingericht. Er komt een speciale plek waar de asbest die in het gebouw is gevonden, wordt verwerkt.

Voorstel
Na de sloop kan begonnen worden met de bouw van de nieuwe sporthal. Partijen die de nieuwe hal willen bouwen, moeten een voorstel aanleveren voor het ontwerp en de bouw. Zodra alle aanmeldingen binnen zijn, krijgen Havenaren de kans zich over de plannen te buigen. In januari krijgen zij daarover een brief.

Afsluiting
De parkeerplaats van het zwembad en de sporthal blijven tijdens de sloop afgesloten. Het fietspad tussen het zwembad en de sporthal en het fietspad direct achter de sporthal worden deels afgesloten. Andere toegangswegen en paden in het park blijven toegankelijk.

reacties (3)

 • Ron

   

  Op zich goed dat havenaren mogen meebeslissen in het ontwerp want sommige ontwerpers snappen niet wat havenaren belangrijk vinden. Dat hebben we eerder meegemaakt en daardoor is de verkeerde ontwerper m.i. terecht afgevallen.

  reageer
 • Paul

   

  Zwembad komt er aan in de Kerkstraat.

  reageer
 • Van Haven

   

  Zwembad ... ? Wordt een klein doelgroepenbad, voor zover ik begrepen heb . Maar of daar ook zwemles gegeven gaat worden? Want dat vind ik het belangrijkst, dat de kinderen in Haven zwemles kunnen krijgen .

 • Faerie

   

  Ik vermoed dat veel mensen stemmen om er in elk geval zwemgelegenheid te creëren. hahaha

  reageer
 • Van Haven

   

  Dat is eigenlijk het enige wat ik belangrijk vind :-)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert