Geen operaties meer in Dokter Jansencentrum

EMMELOORD
De MC Groep voert per direct geen operaties meer uit in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Dat bevestigt het ziekenhuis in een verklaring. Wie nu geopereerd moet worden, moet naar het MC Zuiderzee in Lelystad reizen. Kleine poliklinische ingrepen worden nog wel in Emmeloord uitgevoerd. 

Grote investeringen nodig 
De laatste grote verbouwing van het operatiecomplex in het Dokter Jansencentrum stamt uit 2003. Volgens locatiedirecteur Marja Sleeuwenhoek zijn er in Emmeloord grote investeringen nodig.

Er vindt daarom nu een onderzoek plaats waarin wordt gekeken naar de bezetting, de infrastructuur, de regelgeving en toekomstige investeringen. De resultaten worden begin november verwacht. Vervolgens wordt een definitief besluit genomen over de toekomst van de OK in Emmeloord.

Kleine operaties
In het Dokter Jansencentrum werden alleen operaties uitgevoerd waarbij patiënten maximaal één dag in het ziekenhuis moeten verblijven. Het gaat dan onder meer om het trekken van kiezen, sterilisatie, het plaatsen van implantaten en neuscorrecties. 

Ingewikkeldere operaties waarbij patiënten in het ziekenhuis moeten overnachten, werden al in Lelystad gedaan. 

Overigens was dit de enige plek waar in Noordoostpolder nog geopereerd werd, want het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord heeft geen operatiekamer. 

Personeel
Het is nog niet duidelijk welke personele gevolgen het besluit heeft. Medewerkers worden geïnformeerd als de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn. 

Gemeente teleurgesteld
Wethouder Hennie Boogaards laat weten teleurgesteld te zijn dat de operaties naar Lelystad verhuizen. "Het is een stukje dienstverlening dat verdwijnt. Als gemeente kunnen we hier niets tegen doen. Het zijn afspraken die ziekenhuizen met de zorgverzekeraars maken." Boogaards zegt niet bang te zijn dat er nog meer zorgaanbod uit Emmeloord verdwijnt.

reacties (11)

 • Nopper

   

  Zieken huis in Heerenveen is ook een goede optie

  reageer
 • De plantsoenman

   

  In Aleppo zijn geen ziekenhuizen Meer !

  reageer
 • Ger

   

  De zorgverzekeraars gaan steeds meer op de stoel van de specialist zitten. Gaan ze nu ook al bepalen hoeveel en waar de ziekenhuizen moeten sluiten....

  reageer
 • Patient

   

  Word denk ik weer aardige wachttijden voor een operatie :-(

  reageer
 • Dokter Bibber

   

  We hebben in een omtrek van 40 km de keus uit 5 ziekenhuizen incl Lelystad,dus de Ketelbrug zou kunnen verdwijnen,het Openbaar vervoer vanuit de Provincie Flevoland geregeld,word nog verder geminialiseerd,dus of we gaan verhuizen uit de Noordoostpolder en we laten het weer onder water lopen,of we gaan met z,n allen Lelystad mijden.Schande wat hier gebeurd,om bv voor het trekken van een kies ,straks 40 km te moeten rijden.Dokter Jansen de oprichter van dit Ziekenhuis in Emmeloord heeft gezorgd voor de komst van een goed streek ziekenhuis,dat nu dus helemaal opgevreten gaat worden door MC Lelystad.opnieuw een stukje werkgelegenheid en dienstverlening wat dreigt te verdwijnen,word wakker en pik het niet langer.

  reageer
 • Louise

   

  Dan kun je beter de huisartsen verwijten dat ze structureel doorverwijzen naar het Antonius. Waardoor mensen met familie in Oostelijk Flevoland in Sneek geopereerd worden. Waardoor een bezoekje aan oma in het ziekenhuis twee uur reistijd oplevert voor de familie.

 • laat alle reacties zien
 • Dus toch

   

  Kaakchirurgie kan ook te Urk

  reageer
 • Harm

   

  Altijd al het plan geweest, ik beslis zelf waar ik geholpen wordt. Zeker niet in Lelystad.

  reageer
 • sr

   

  dit was al de gedachte en nu gaan ze het uitvoeren

  reageer
 • patient

   

  Ik moet niet naar Lelystad, ik kan naar Lelystad of een andere plaats.

  reageer
 • Whoknows

   

  Ik zeg sluiten die handel, en verder met Antonius Sneek. MC heeft de NOP al genoeg geld gekost.

  reageer
 • Bas

   

  Huh? MC voert in Emmeloord een heus ziekenhuis. Alleen nu dan zonder grote operaties. Het Antonius heeft nooit meer dan een kleine polikliniek gevoerd in Emmeloord. En toch zo de handjes in de lucht voor het Antonius?

 • Knarf

   

  De IJsselmeerziekenhuizen/MC-groep hebben/heeft altijd veel meer geboden dan het Antonius, maar nu wordt het de MC-groep onmogelijk gemaakt door de zorgverzekeraars en daarnaast door het Antonius zelf. Als het Antonius het goed voor heeft met de NOP, dan zouden ze deze functie over moeten nemen, maar ik weet het antwoord al... Zij investeren minimaal in de NOP maar lopen wel met de Nop'pers weg omdat ze slim inspelen op het sentiment...

 • Bas

   

  Och jee dan krijgen we dat gefrustreerde geklets alweer. Veel plezier in je Antonius

 • Maarten

   

  Hoezo 'moet' je voor een operatie naar Lelystad? Maakt de patiënt dat niet zelf uit?

  reageer
 • Roel

   

  Nee, je verzekeraar.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert