Bewoners villawijk Vogelhorst krijgen ongelijk

ALMERE
De Raad van State heeft de meeste bezwaren tegen nieuwbouwplannen in de Almeerse villawijk Vogelhorst afgewezen. Verschillende bewoners van deze wijk in Almere-Hout zien de plannen voor een nieuwe fase van de wijk niet zitten. 

De bouwplannen zouden volgens de bewoners afbreuk doen aan de ruime en groene opzet van hun wijk. De nieuwe huizen worden namelijk wat dichter op elkaar gebouwd. Ook zijn ze het niet eens met de lagere prijs van deze kavels. Bovendien is ook het prijsverschil met kavels in de nieuwe wijk Oosterwold de klagers een doorn in het oog.
De Raad van State heeft deze bezwaren stuk voor stuk afgewezen

Bed en breakfast
De bewoners hebben wel gelijk gekregen op het punt dat ging over bed en breakfasts. Die zouden worden toegestaan in het nieuwe gedeelte van de wijk, terwijl dat in de huidige huizen in Vogelhorst niet mag. De Raad van State tikte daarover de gemeente op de vingers. Die moet het bestemmingsplan nu aanpassen zodat in de hele wijk geen bed en breakfast mag komen.

reacties (4)

 • Bromsnor

   

  Typisch toch. Zelf hebben ze wat om te wonen en de rest moet maar op hoepelen. Net als in amsterdam waar men bezwaar maakt tegen nieuwbouw terwijl er grote behoefte is.

  reageer
 • Saartje

   

  De rest hoeft zeker niet op te hoepelen! Men protesteerde alleen maar tegen zekere wijzigingen in het bestemmingsplan. Als de gemeente vrij spel krijgt, staat ook daar straks een torenflat vlak bij de duurbetaalde kaveltjes.

 • Ed Molenaar

   

  Prijsverschil met Osterwold is logisch, daar gaan politici zelf wonen.

  reageer
 • CM van Everdingen

   

  Er bestaat geen gelijk hebben in de rechtspraak. Als de rechter jou gelijk geeft, dan heb je officieel gelijk.

  reageer
 • Ed

   

  Dan bestaat dat gelijk toch wel? Maar rechters hebben ook niet de wijsheid in pacht, spreken elkaar regelmatig tegen en zullen zich eerder door een goed dan een slecht pleidooi laten overtuigen. Dus: als is juridisch gelijk wat beter toetsbaar dan moreel gelijk, objectief is het zeker niet.

 • Ed

   

  Zoals gebruikelijk is er een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Je krijgt het pas bij de rechtbank met een heel goede (en dus dure) advocaat aan je zijde.

  reageer
 • Thomas

   

  Volslagen nonsens. Dat het hier in nadeel van de bezwaarmakers is afgelopen, komt doordat ze niet goed hebben nagedacht en/of geen expert hebben ingehuurd. De gemiddelde planoloog had ze zo kunnen vertellen dat "Jamaar de gemeente mag daar geen goedkopere huizen bouwen, dat is mijn mening" nooit hout zal snijden voor een recht. Ook de bouw an sich daarover wisten ze van tevoren en is geen reden om woningbouw te verbieden. Hoogstens kun je, als het echt onbekend was destijds, planschade claimen. Dat is goed. Want er is een schreeuwend tekort aan woningen, het zou bizar zijn als de mening van een handjevol bewoners nieuwe woningen tegenhield.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert