Salaris directeur Tomingroep wordt bijna gehalveerd

ALMERE
De Tomingroep verlaagt het salaris van directeur Frank Oskamp tot de zogenoemde Balkenendenorm. Met de aanpassing komt het bedrijf tegemoet aan de wens van de Almeerse politiek. Verschillende partijen vonden dat een directeur van een bedrijf waarmee de gemeente zo nauw samenwerkt niet meer mag verdienen dan 130 procent van een ministerssalaris.

Wat verdient de directeur nu?
De Tomingroep is in Almere en een aantal Gooise gemeenten verantwoordelijk voor de sociale werkvoorziening. De directeur verdient ruim 312.000 euro per jaar. De komende zes jaar wordt dit in stappen verlaagd tot 179.000 euro.

Waarom greep de gemeente niet direct in?
Omdat de Tomingroep een zelfstandige BV is kon de gemeente het bedrijf niet dwingen om het salaris te verlagen. In plaats daarvan hebben burgemeester en wethouders eind vorig jaar een wens tot verlaging overgebracht. De Raad van Commissarissen van de Tomingroep willigt deze wens nu dus in. 

reacties (22)

 • bert

   

  Nee jan dat is maar voor een deel waar wat je zegt. want weet jij of de mensen die het werk uiteindelijk doen wel op een correcte manier worden behandeld en of het juiste loon ontvangen? dat ze van oorsprong hele goede intenties hebben gehad dat geloof ik best met mensen voor mensen door mensen dus behandel ze ook als gelijken en geef ze waar ze recht op hebben.

  reageer
 • .VV.

   

  Al deze goede dingen rechtvaardigen niet de elitaire positie van een enkele parasitair individu, het zijn vele mensen welke de resultaten mogelijk maken, daar moet men mee verder.

  reageer
 • .VV.

   

  Al deze goede dingen rechtvaardigen niet de elitaire positie van een enkele parasitair individu, het zijn vele mensen welke de resultaten mogelijk maken, daar moet men mee verder.

  reageer
 • pieter

   

  En de directeuren van b.v.die openbaar vervoersbedrijven die met veel publieksgeld in de provincie hum salaris verdienen, waarom vallen die niet onder de Balkenendenorm ?, die meneer van Connexxion/Ov IJsselmond vangt volgens de telegraaf 550000 euro per jaar,van die Arriva meneer weet ik het niet.

  reageer
 • .VV.

   

  Jan heeft zeker connecties met deze groep en voelt zich aangesproken, daarbij is zijn taalgebruik hetzelfde als van de graaiers.

  reageer
 • jan

   

  nee heb niets met dit bedrijf te maken alleen weet wel wat voor werk er daar gedaan wordt. en voor de mensen die daar werken met de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt heb ik alleen maar groot respect. mede ook voor mensen uit het management want wanneer je eens leest hoeveel grote sociale werkplaatsen moeten sluiten is het een kunst om een bedrijf als de tomingroep in stand te houden

 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  De Balkenendenorm bestaat toch al best lang? Heeft de directie dan al die tijd teveel gekregen?

  reageer
 • Cees

   

  Nou ze mogen het salaris van directeur. OMFL. Ook meteen aan pakken die heeft Meer als 2,5 maal De balkenende norm

  reageer
 • Diana Liesdek van der Sanden

   

  Krijgen wij dan ook de centen die meneer Oskamp over onze ruggen verdiende? Want daar hebben wij recht op. Afzender Diana Liesdek van der Sanden.

  reageer
 • Frank

   

  Waarom heb jij er recht op? Volgens mij is er maar 1 die er recht op had en dat is die directeur. Zo lag het immers contractueel vast.

 • waarnemer

   

  Heeft deze meneer meer verantwoordelijkheid te dragen dan een minister? Hoe heet dit ook alweer? Graaicultuur, exhibitionistische zelfverrijking. Man, ga je diep schamen !!!

  reageer
 • Kees

   

  Nee, een minister verdient gewoon te weinig.

 • frits

   

  De sociale werkvoorziening heeft nauwelijks verantwoordelijkheid. Tekorten worden namelijk afgewenteld op de aandeelhouders, de gemeenten. Het is in die zin dus ook geen echt bedrijf met bijbehorende risico's. De afbouw van dit salaris had al jaren eerder moeten starten; toen liep deze discussie al. Maar ja, een villa in 't Gooi kost ook wat, en deze directeur woont vast niet in een rijtjeshuis in Almere-Buiten....

 • wimlely

   

  Dan maar een bonusstructuur optuigen.

  reageer
 • Pzaal

   

  179 duizend euro is nog 89 duizend teveel. 6 jaar x de inflaite correctie zit die bijna alweer aan de 190/195duizend.

  reageer
 • W Heistman

   

  Nog steeds teveel

  reageer
 • jan

   

  ik snap niet waarom de gemeente meteen volgens Pimpernel en anderen zou moeten stoppen met de samenwerking met dit bedrijf . Dit bedrijf is een mooi bedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tenminste kunnen en mogen werken. Dat een directeur misschien teveel verdiend heeft niets te maken met een bedrijf, immers de mensen die er werken beslissen niet over een salaris. Of willen we nog meer mensen in de bijstand met alle gevolgen vandien. Denk eens aan het personeel dat er werkt, des mensen hebben nu een afleiding n.l. hun werk. Heb ook eens zo een grote mond over de directeuren van de zorgaanbieders en zorginstellingen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Dit is allemaal het gevolg van ziek overheidsbeleid. Juist op deze "socialistische posten" wordt exorbitant veel betaald. Afserveren zonder vergoeding en uitsluiten van alle overige uitkeringsrechten! Je schaamt je om Nederlander te zijn!

  reageer
 • de rest wordt wel onder de tafel doorgeschoven.....

  reageer
 • Lies

   

  Zijn salaris gaat dan wel naar beneden maar wat wordt zijn bonus dan? hetzelfde bedrag als de verlaging...?

  reageer
 • Henny

   

  Schandalig ! Deze heer moet direct afgeserveerd worden en elders een baan gaan zoeken. Er zijn veel van die rupsjes nooit genoeg.

  reageer
 • HM

   

  Er zijn wel meer van die groot verdieners in de (semi) publieke sector. Al die gegevens zijn publiek. Kijk maar eens in de jaarverslagen van de instellingen. Dat zou nou een mooie taak zijn voor de journalisten van Omroep Flevoland. Leg al die gegevens eens netjes naast elkaar en publiceer ze. Dan zie je dus dat er bij zorginstellingen wel meer boven die norm zitten. Er zijn zelfs bestuurders die net voordat de wet in ging, in dienst kwamen en zich toch snel boven de norm in hebben laten schalen zodat ze aanspraak kunnen maken op 4 jaar overgangsrecht en dan nog drie jaar afbouwen. Dus heel bewust misbruik maken van de wetgeving. En dan zijn het ook nog ex-politici. Liefst van de PvdA. Daar verwacht je toch meer fatsoen op het gebied van inkomensverdeling van.....

  reageer
 • Albert

   

  Op initiatief van welke partij denkt u dat het salaris van deze grootverdiener wordt aangepakt? Juist, de PvdA. Ken de feiten ipv altijd zo makkelijk de schuld op iemand sf te schuiven. Hulde aan deze inspanningen van links Almere!

 • Pimpernel

   

  Waarom alsnog zaken blijven doen met dit bedrijf? men had dit niet eens naar buiten moeten brengen het constateren was genoeg om de zaken per direct af te bouwen of stop te zetten. Nu laat de gemeente zien zaken te willen blijven doen met foute mensen, opererend onder een sociaal dekmantel. Deze witte-boorden zijn creatief genoeg om een andere insteek te nemen om hun zakken te vullen. Of speelt er meer, gaat er anders een beerput open? Met deze halve maatregelen blijft corruptie in het ambtelijk apparaat een rol spelen.

  reageer
 • jan

   

  je lult als een kip zonder kop, dit bedrijf is een mooi bedrijf waar wij als inwoners van almere en het gooi trots op mogen zijn. Hier vinden 1800 mensen dagelijks hun werk. Hier zou je nooit een beerput open kunnen trekken

 • almere

   

  de armoede in dank zei de gemeente almere , waar bemoeien ze zich toch mee

  reageer
 • Roel

   

  Tjonge jonge, dat wordt afzien hè? Maar één van de 4 auto's de deur uit doen en daarna naar de voedselbank😂😂😂😂

  reageer
 • Ed

   

  Zal wel even slikken zijn voor meneer, maar nog steeds een heel mooi salaris toch?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert