Veel verkeershinder op A6 dit weekend

FLEVOLAND
Verkeer op de A6 tussen Emmeloord en Lelystad moet komend weekend, in beide richtingen, rekening houden met ernstige hinder. Rijkswaterstaat vervangt daar de deklaag van het asfalt.

In verband met deze onderhoudswerkzaamheden zijn van vrijdag 28 oktober 21.00 uur tot maandag 31 oktober 06.00 uur delen van de A6 en enkele op- en afritten afgesloten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten. Verkeer wordt omgeleid, gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. 
 
Ook dit weekend is de A6 in de richting Amsterdam afgesloten tussen Almere Stad-West en knooppunt Muiderberg. Die werkzaamheden zijn nodig voor de verbreding van dit deel van de A6, die eind november klaar is. De extra reistijd bedraagt daar ongeveer 20 minuten.

reacties (24)

 • Wit

   

  Dan pas je je toch niet aan de situatie op het moment aan, zoals je reageerd! Juist alles op zijn tijd zo simpel is het. Ik heb het over snelheidsduivels die geen geduld op kunnen brengen!!

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Uitlaatgassen zijn wel de laatste zorg bij het asfalteren. Moderne auto's zijn hartstikke schoon. Alleen klassiekers en oude trucks blazen alles nog vrij de atmosfeer in.

  reageer
 • dirk zaan

   

  Wanneer u zelf te langzaam rijdt lijkt het net als de anderen allemaal te hard rijden. Bij de nieuwe aansluitingen gaat het vooral dat de mensen op tijd de juist baan kiezen en niet gaan zitten remmen zoals u wanneer ze laat zijn met kiezen.

  reageer
 • Hans K

   

  Geweldig jammer al de negatieve reacties. Stap s'morgens om 0630 eens in de auto en rij de A27 af richting Gorinchem en daarna A15 via Rotterdam. Dan begrijp je direct hoe geweldig onze wegen zijn in Flevoland. A6 straks 2 keer 3 baans!?!?! Een stad als Rotterdam heeft toegangswegen uit het jaar kruik! A15 en A12 zijn over grootste stukken maar 2 keer 2 baans! De regio Almere en straks Lelystad hebben meer alsfalt dan in die regio. En rijden we hier nog 120 km per uur. Ga anders lekker met de trein.

  reageer
 • Joop

   

  Wegwerkers in het zonnetje zetten? Wat een onzin! Ze doen gewoon hun werk, eenwording hiervoor gewoon betaald!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Harry

   

  En ook nog een uurtje extra

  reageer
 • Ed

   

  Mocht deze aanpassing het fileprobleem verminderen of zelfs opheffen, dan bestaat nog steeds het risico dat het een tijdelijk effect is. Want als bekend wordt dat je met de auto in 20 minuten in Amsterdam bent, zullen meer mensen voor de auto kiezen. Zeker zolang de treinen overvol en peperduur blijven. Dus niet te snel haleluja roepen (al je dat van plan was......)

  reageer
 • PeterB

   

  Ik zou niet over de dijk naar Lelystad gaan, tenzij je de wegomleggingen in L-haven voor lief wilt nemen. Ik raad iedereen aan dit weekeind de trein te nemen. Zodat die wegwerkers niet ook nog jullie gore uitlaatgassen mogen inademen, naast de onbeschofte egocentrische opmerkingen. Neem dus de trein of blijf een keertje thuis, het is heerlijk weer om de tuin winterklaar te maken en een mooie herfstwandeling te maken met vrouw, kind en hond. Fijn weekend allemaal!

  reageer
 • Japioo

   

  Laten we eens ophouden met dit gezemel en de wegwerkers eens in het zonnetje zetten die dit voor ons allemaal met hard werken voor elkaar boksen dat wij straks hier allemaal van kunnen profiteren , wat zijn we soms een zielig volkje met al dat geklaag

  reageer
 • JanB

   

  Ja, en? Moeten ze nu alle wegwerkzaamheden uitstellen tot het tijdstip komt dat echt niemand hier meer iets te klagen heeft omdat ze er hinder van kunnen ondervinden?? Bovendien zie ik geen reden waarom u over de dijk naar Lelystad zou moeten, ze zijn pas tussen Lelystad en Emmeloord bezig, daar gewoon even een stukje omrijden. Ik moet er dit weekend ook een paar keer overheen óf omheen, even wat extra tijd voor uittrekken, is dat nu écht teveel gevraagd?

  reageer
 • Wit

   

  Ja Henny, hoe breder de wegen hoe korter de files, met vaker langzaamrijdend en stilstaand verkeer.

  reageer
 • Wit

   

  Waar zouden de mensen een beetje/boel op moeten letten. Zeker op die genen die overal als ongeduldige snelheidsduivels het verkeer ondraaglijk maken.

  reageer
 • Eric Stiphout

   

  Zo is het helemaal Chris. De wereld vergaat niet als je eens wat langer moet doen over een bepaald traject.b

  reageer
 • Antje Ha

   

  Wanneer je met alles moest rekenen zouden we nu met paard en wagen naar het werk moeten.

  reageer
 • Ik

   

  Ja en als je de andere kant op moet ?? Fijn als je richting Emmeloord moet kan je dus over de dijk naar Lelystad dan daar doorheen dan langs Swifterbant enz... das is wel meer dan 20 min

  reageer
 • Chris

   

  Fijn he even lekker klagen met z'n alle :) Ik moet dit weekend aardig vaak heen en weer tussen Almere en Amsterdam... Naja dan doe ik er maar wat langer over... Als je echt optijd ergens moet zijn, kun je ook wat eerder vertrekken toch? Je weet dat er gewerkt wordt aan de weg, dan kun je ook verwachten dat i af en toe een keer helemaal dicht moet! En voor de mensen die zich belemmerd voelen! Uurtje eerder van huis dus dit weekend!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dat is niet vergelijkbaar. Wanneer het A1-A6 stuk klaar is zal het een stuk beter gaan, wanneer de mensen een beetje opletten.

  reageer
 • Ojee

   

  Dat worden weer ellenlange files als al die weekend rijders op de weg komen. Die zijn meteen de kluts kwijt als er ook maar een bordje veranderd.

  reageer
 • JanB

   

  Eerder deze week is er ook al aandacht geweest voor de afsluiting waar u op doelt en ja, ook toen was er sprake van een omleiding. En met een beetje logisch nadenken loopt die sowieso over de A27 denkt u ook niet? En anders staat het vast wel ter plekke aangegeven net zoals de andere omleidingen.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Na maandag is het werk nog niet afgerond. Dat duurt nog tot de zomer van 2017 \ eind 2017.

  reageer
 • Arnold Trampe

   

  "De extra rijtijd bedraagt 20 min". Hoe kan dat als weg is afgesloten? Is er soms een omleiding. Waarom schrijft u dat dan niet? En hoe loopt die?

  reageer
 • Bejaarde

   

  Hebben ze toch rekening mee gehouden. Daar is de Stichse brug voor aangelegd.

  reageer
 • Henny

   

  Ik ben echt heel benieuwd of de definitieve inrichting van de A6 richting Amsterdam, die van het weekend dan na jaren van overlast eindelijk gerealiseerd wordt, inderdaad de ochtendfiles zal opheffen. Ik ben positief denkend, dus ga er niet vanuit dat maandag blijkt dat al die hinder en al dat uitgegeven geld allemaal voor niets blijken te zijn geweest (zoals bij de A28 richting Amersfoort bijvoorbeeld wel het geval blijkt)

  reageer
 • Ik

   

  Wat fijn dat er weer rekening word gehouden met de mensen die koopavond hebben en dus pas om 21.00 uur naar huis toe kunnen 👎

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert