Meer dan 50 Almeerders op criminele Top X-lijst

Almere kent tussen de 50 en 65 geharde criminelen die extra in de gaten worden gehouden. Deze Almeerders staan op de zogenoemde Top X-lijst. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse veiligheidsrapportage van de gemeente Almere die afgelopen week uitkwam. 

Regelmatig
Twee derde van het aantal personen op de lijst is tussen de 18 en 24 jaar oud. Op de Top X-lijst staan criminelen die zich regelmatig schuldig hebben gemaakt aan overvallen, straatroven, inbraken en zware mishandeling. Ook staan er personen op die eerder veroordeeld zijn voor moord, doodslag en openlijke geweldpleging.

Uitbreiding
Wie op deze lijst staat, heeft de speciale aandacht van gemeente, justitie en hulpverleners. Tot dit jaar kwamen alleen personen die woonachtig zijn in Almere en het criminele feit in Almere plegen in aanmerking voor de aanpak. Nu is dat uitgebreid naar personen die het feit in Almere plegen maar er niet wonen en personen die er wel wonen maar het feit buiten Almere plegen. 

 

reacties (13)

 • Jack

   

  Wat een onzin Pieter. Kijk eens naar inwoners en dan de criminelen .. en vergelijk % met andere steden en dorpen. Geen verschil

  reageer
 • Frans

   

  Daar is een oplossing voor.

  reageer
 • Kees

   

  Amsterdam is 4 jeer zo groot en er staan 8 keer zoveel mensen op. Kom jongens 50 op 200.000 . Blijf het in perspectief zien.

 • pieter

   

  dit is het resultaat van grootheidswaanzin van amateur- politici die uitsluitend het groeimodel voor ogen hebben en niet geïnteresseerd zijn in een leefbare stad, alles is welkom, criminelen, liberalenzakkenvullers die grote kantoorpanden neerzetten voor de leegstand, en nu nog de olympische spelen, dat moet toch ook mogelijk zijn . ?

  reageer
 • diazz

   

  waar staan die namen dan ??

  reageer
 • Toon

   

  Ons rechtssysteem is niet meer van deze tijd... rechters zijn allang de feeling met de maatschappij verloren... dit moet je in Noord-Afrikaanse en Midden-Oosten landen eens proberen...vind je het gek dat de maatschappij verloedert ? ik niet...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De burgers van almere wisten dit allang die zijn namelijk regelmatig slachtoffer van dit tuig, maar we weten ook allang dat aangifte doen Zonde van je tijd is.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Volgens onze politici is de misdaad/criminaliteit enorm afgenomen. Tja, we doet er tegenwoordig nog aangifte? Hoeveel aangiftes blijven op de plank liggen? En als er dan iemand vervolgd wordt dan is het eindresultaat ook bedroevend. Rechten en plichten... Doe maar eens een tijdje "zonder plichten ook geen rechten" .

  reageer
 • Sofie

   

  En ja hoor we hebben er weer een die op Almere afgeeft net of het elders niet gebeurt.

  reageer
 • Rob

   

  Als ze het zo goed weten pak die lui op en haal ze uit de samenleving, of gaan we eerst maar weer eens kijken wanneer ze iemands hersens inslaan.

  reageer
 • grondstof

   

  Er wordt simpelweg te weinig echt gestraft en worden er alleen werkstraffen opgelegd door de rechter. Die hebben als opdracht de gevangenissen leeg te houden vanwege bezuinigingen op Justitie. Dan kunnen de gevangenissen gesloten en verkocht worden. Personeel krijgt ontslag of een andere baan binnen de overheid en klaar is men ermee. Dat jonge criminelen dat weten en maling hebben aan gewoon naar school gaan of aan het werken gaan zorgt ervoor dat het vooral jongeren zijn die tot die groep behoren. Zij verdwijnen uit het milieu als ze een gezin gaan stichten en uiteindelijk vaak uit de criminaliteit stappen voor een regelmatig bestaan.

  reageer
 • Chauffeur

   

  Maar ze rijden vast niet zwart

  reageer
 • jo jo

   

  Deze personen zouden nog meer in de gaten kunnen worden gehouden als iedereen er weet van zou hebben.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  De uitwassen van ons rechtssysteem. Waarom lopen criminelen tussen de 18 en 24 die zich regelmatig schuldig hebben gemaakt aan overvallen, straatroven, inbraken en zware mishandeling, dus z.g. draaideurcriminelen, uberhaupt nog vrij rond? Die 'speciale aandacht" horen deze heertjes achter de tralies te krijgen.

  reageer
 • Truus

   

  Je kan iemand die zijn straf heeft uitgezeten niet vast blijven houden. Zo werkt het niet in Nederland gelukkig.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert