CBS voorspelt goede aardappeloogst

FLEVOLAND
Het Centraal Bureau voor de Statistiek denkt dat er in Flevoland dit jaar meer aardappels van het land worden gehaald dan vorig jaar. De verwachting is dat de opbrengst met ruim 10 procent toeneemt. Gemiddeld genomen was het voor Nederland geen goed aardappeljaar.

Het CBS zegt dat er in Flevoland per hectare de grootste opbrengst is van alle Nederlandse provincies. Hier komt er er per hectare ruim 50 ton aardappels van het land. In Limburg is dat gemiddeld 43 ton. 

Landbouworganisatie LTO herkent zich niet in de prognose van het CBS. Volgens LTO hebben veel Flevolandse boeren juist minder geoogst. LTO bevestigt wel dat de grond in Flevoland vruchtbaar is waardoor er veel aardappels op een hectare groeien.
 

reacties (5)

 • Flevoburger

   

  tja het CBS dat de oogst 10% meer is dan vorig jaar. De landbouworganisatie zegt dat het minder is. Nu heeft het CBS natuurlijk veel meer verstand van aardappels.....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Afgeven op het CBS, waarom? Is het haat tegen alles wat naar overheid riekt? Vergeet niet dat het CBS de overheid van zo betrouwbaar mogelijke gegevens verschaft zodat men er beleid mee kan maken. En daar lijkt me niks mis mee (met het proberen gegevens te verschaffen bedoel ik. Het beleid wat ermee gemaakt wordt is weer wat anders natuurlijk, haha)

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dat CBS is al lang geen onafhankelijk instituut meer. Het is meer zo van "Den Haag vraagt en wij draaien.... " Ik hoor ze nog van de daken schreeuwen dat de criminaliteit is afgenomen. Ja , het aantal aangiftes misschien?

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Hoe het ook zit; patat wordt dubbeltje duurder.

  reageer
 • Frits1

   

  Heeft het CBS daar ook al "verstand" van? Ik zou zeggen : schoenmaker blijf bij je leest en laat de oogstvooruitzichten over aan de akkerbouwers zelf!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert