MDV1 Immanuel schip van het jaar

URK
Het duurzame vissersschip MDV1 Immanuel is maandagavond gekozen tot Schip van het Jaar bij de Maritime Awards in Hilversum.

Het schip is ontworpen en gebouwd door Hoekman Shipbuilding op Urk. Het is een high-tech vissersschip, dat 80 procent brandstof bespaart door de vorm en de innovaties aan boord. 

Met de MDV 1 wordt voornamelijk schol en tong gevangen met de duurzame pulstechniek en innovatieve visnetten. Dat vermindert de aantasting van de zeebodem en houdt het ecosysteem onder water beter in stand.

De verkiezing tot Schip van het Jaar werd bekendgemaakt tijdens een gala-avond aan het begin van de Maritime Week. 

reacties (2)

 • Frenky

   

  Nou leuk... en wat wordt het volgende?

  reageer
 • Antje Ha

   

  Nu maar snel scheepsmodernisering verplicht stellen. En zonder subsidie!. Volgens vissers is het juist goed om de bodem regelmatig om te woelen. Of is dat alleen zo wanneer ze zelf ouderwetse netten gebruiken? Vreemd dat zo'n romp en boeg modernisering nu pas op komt. Zo bijzonder is de vorm niet. Daamen maakt al jaren bijlboeg schepen. Al die jaren is de brandstof dus te goeddkoop geweest om je er als exploitant druk om te maken. De opbrengst van de gratis gevangen vis was vet genoeg.

  reageer
 • Tja

   

  Als je geen idee hebt waar je over praat, zeg dan niets. Alsof je een visserschip waarin miljoenen is geïnvesteerd zo aan de kant kan schuiven en een nieuwe kan bestellen. Als dit schip landelijk als meest innovatieve is gekozen verzin jij vanachter je pc dat het eigenlijk alweer ouderwets is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert