Drie Flevolanders in GOOT 500

FLEVOLAND
Drie Flevolanders zijn opgenomen in de GOOT 500. Een lijst van 500 weldoeners die mede is opgesteld door de Evangelische Omroep, als knipoog naar de Quote 500. Het is de tweede editie van de GOOT 500.

Lubbert Schenk uit Urk wordt geroemd vanwege de 1644 zonnepanelen die hij op het dak van zijn visverwerkingsbedrijf heeft geïnstalleerd. Hierdoor wordt er evenveel energie opgewekt als dat zijn bedrijf Northseafood verbruikt. Schenk is niet de enige Flevolander op de lijst. 

Ook de 23-jarige Urker Wouter de Vries staat er in. Hij begon de Facebookpagina Jeugdzolder voor jongeren van verschillende kerken uit zijn dorp. "Zo leren jongeren over hun kerkmuur heen kijken en weten ze precies welke activiteiten er allemaal georganiseerd worden," zegt hij in het magazine dat bij de GOOT 500 hoort.

Annemieke van den Dool uit Lelystad brengt vluchtelingen uit de noodopvang in contact met buurtbewoners. Dit doet ze door Meet & Eat-avonden te organiseren bij mensen thuis. Hierdoor verdiende zij volgens de makers van de GOOT 500 ook een plekje in de lijst.


 

reacties (3)

 • Jan

   

  Eigenlijk is deze lijst eervoller dan de quote 500

  reageer
 • Mariska post

   

  Krijn de Jong staat er zeker ook nog in. Ook een inwoner van Flevoland!

  reageer
 • ghe

   

  Ik dacht even dat het een lijst was van mensen die -in tegenstelling tot de Quote500 van rijken- aan de bedelstaf waren geraakt. In de goot dus.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert