Schade uitgebrande hotelboot bedraagt een ton

ZEEWOLDE
De schade aan de uitgebrande hotelboot uit Zeewolde wordt geschat rond de 100.000 euro. De Element lag afgelopen maandag afgemeerd in Harderwijk toen er brand uitbrak.

Flinke klap
De brand is een flinke klap voor eigenaar Richard Hartman van DeZeilschool. "Gelukkig wordt het voor een deel vergoed door de verzekering, maar leuk is het natuurlijk niet", aldus Hartman.

De boot wordt door DeZeilschool gebruikt tijdens het zeilseizoen en in de winter verhuurd. "Dan wordt het schip in zijn geheel aan een bedrijf verhuurd en kunnen bijvoorbeeld werklieden aan boord slapen", legt Hartman uit. Dat was ook het geval in Harderwijk.

De brand is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan in de acculader. Bij de brand raakten drie mensen lichtgewond door de rook die vrijkwam. Met die mensen gaat het verder goed, meldt de eigenaar van de boot.  

Plan van aanpak
Donderdag wordt een plan van aanpak gemaakt. De boot is de komende tijd in ieder geval uit de vaart. "Dat betekent ook inkomstenderving. En dat wordt niet door de verzekering vergoed", aldus Hartman.

De hoop is dat de boot in ieder geval voor het begin van het zeilseizoen weer operationeel is. Hartman verwacht geen problemen tijdens de start van het zeilseizoen.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert