Zeehond uit Nijkerkernauw gehaald

ZEEWOLDE
De zeehond die al een aantal dagen rondzwom in het Nijkerkernauw is uit het water gehaald. Een medewerker van het Zeehondencentrum Pieterburen heeft het jonge vrouwtje kunnen vangen.

De zeehond liet zich dinsdag voor het eerst zien bij een bungalowpark in Nijkerk. In eerste instantie leek het dier in een redelijke conditie, maar volgens Pieterburen had ze last van een longworminfectie. Omdat het vrouwtje rondzwom in drukbevaren gebied, werd besloten om haar te vangen.

Medewerkers van de Dierenambulance en een expert van de EHBZ (Eerste Hulp bij Zeezoogdieren) probeerden het woensdag vergeefs. Een medewerker van het Zeehondencentrum Pieterburen slaagde er donderdagochtend wel in het dier uit het water te halen. Ze wordt nu verder onderzocht.

reacties (1)

 • kees d.

   

  Hoe kan een medewerker van Pieterburen op afstand zien dat het dier longworminfectie heeft? Dat is het stokpaardje van die opvang dan kunnen ze de dieren vol geproppen met antibiotica. Dat het dier uit het water is gehaald is niet meer dan logisch. Maar na onderzoek zo snel mogelijk terug naar open zee waar ze thuis hoort.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het lijkt erop dat Pieterburen het slachtoffer is van een hetze. Die club kan geen goed meer doen, lijkt het.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert