Blogs overleden Rosa gebundeld tot boek

ZEEWOLDE
Rosa den Boer uit Zeewolde stierf in augustus dit jaar aan de gevolgen van longkanker. Tijdens haar ziekte schreef ze blogs en die zijn nu door haar man gebundeld tot een boek. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding, voor onderzoek.

Paard ook ziek
Het boek bevat alles wat Rosa heeft opgetekend. Zo vond zij tijdens haar ziekte rust op manege Bennesse bij haar paard Max. Samen rijden was voor haar zoiets als dansen. Haar paard bleek echter ook ziek te zijn. Ook hierover schreef Rosa.

'Ik zal jouw clown wel zijn'
Het boek heeft de titel 'Ik zal jouw clown wel zijn', naar één van de blogs. Daarin schrijft de doodzieke vrouw over haar rouwkaart en over de muziek die tijdens de dienst gedraaid moet worden. Een van de nummers is Clown, van Emeli Sandé. Het nummer heeft voor haar een speciale betekenis omdat ze zich een clown van de wetenschap en haar kanker voelde.

Haar man Robin den Boer hoopt dat het boek anderen tot steun kan zijn. Het is te koop via de site van KWF. Het programma 'Mijn Laatste Keer' van SBS6 besteedt dinsdagavond om 21:30 uur ook aandacht aan Rosa den Boer-Los.

reacties (2)

 • sandy

   

  nog steeds geschokt .....we hebben gelachen gehuild en helaas ook ruzie gemaakt... weet ons ritje om max tehalen nog heel goed...wat hebben we gelachen in die auto. lieve rosa ga zeker naar je kijken dinsdag .....en je boek heb ik ook bestelt...dat is het laatste wat ik kan doen. hoop dat meer mensen je boek gaan bestellen.... rip lieve rosa😢

  reageer
 • drontense

   

  Super! dat dit voor de nabestaanden kracht mag geven in deze moeilijke tijd!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert