D66 wil maandelijkse koopzondag

EMMELOORD
D66 in Noordoostpolder wil meer mogelijkheden om een koopzondag te houden in Emmeloord.

Met dit standpunt steunt de fractie de ondernemersvereniging, die eerder nul op het rekest kreeg toen bij de gemeente om één koopzondag per maand gevraagd werd. Tot nu toe zijn er acht koopzondagen per jaar toegestaan. De zondagen dat de winkels open mogen, worden één keer per jaar vastgesteld in overleg met de ondernemers. 

D66 vindt de starre houding rond koopzondagen niet meer van deze tijd. Burgemeester en wethouders moeten met de lokale winkeliers in gesprek om hun wensen te inventariseren. De fractie dient volgende week in de raadsvergadering een motie in om dat voor elkaar te krijgen.

reacties (13)

 • Johnny

   

  Tijd voor een referendum!

  reageer
 • Pipo

   

  Vreemd om een foto van een failliet winkel keten te plaatsen.

  reageer
 • Leuke actie....."

   

  Het zou toch van de gekke zijn geen koopzondag houden? Een echte wereld stad als de Noordoostpolder kan toch niet zonder een koopzondag daar is D66 bewust van.Het meest lucratieve is zijn de veelzijdige kledingzaken in de winkelnering.O ja,het zou beter zijn de passage op te heffen was het plan van de gemeente. Leuke koopzondag 200 meter heen en weer te lopen .

  reageer
 • Teun de beun

   

  Drees schiep de AOW en zei toen al dat deze op de langere termijn niet houdbaar was,wat een vooruitziende blik had deze man. God schiep de aarde in zes dagen,de zevende dag nam hij rust. Hij was toen niet duidelijk met zijn schepping voor wie de rustdag niet bedoeld was.Gaande weg is het werken op deze rustdag toegenomen en onhoudbaar geworden.En wie uit principes op zondag geen TV wil kijken,kijkt gewoon op zolder naar Studio sport,daar vind en zegt niemand wat van en zo hoort het ook te zijn met winkelen op zondag. Overigens Lemmer kent al meer dan 40 zondagen waarop sommige winkels open zijn.Dus Gemeente Noordoostpolder droom lekker verder met uw conservatieve gedachten goed

  reageer
 • Pieperdorp

   

  Wil D66 de neringdoenden de laatste klap toedienen? Wij gaan al jaren naar Almere, Hilversum, Amersfoort etc, Emmeloord heeft niets te bieden dan eentonige eenheidsworst-winkels en zelfs die vertrekken met de Noorderzon komt nog bij dat men niet concurreert geen oog heeft voor de klant en zelfs arrogant de klanten bejegend. Men levert alleen wat men wil leveren en men levert niet wat de klant vraagt. Eem paar supermarkten open op Zondag is voldoende, voor de keuze van schoenen pantalon overhemd anders als grijs of donkerblauw etc, is het elders aantrekkelijker

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Imke

   

  Ja graag! Supermarkten elke zondag open. In Lemmer, Wolvega en Dronten kan het ook. Zou mij minder stress opleveren op zaterdag en meer rust op zondag!

  reageer
 • hotnot

   

  NOP welkom in de nieuwe wereld

  reageer
 • Theo

   

  Een goed ding. Net zoals de supermarkten tot 10 uur s'avonds open. Door de week kunnen de winkels s'morgens wel dicht. Winkels open als de meerderheid vrij is.

  reageer
 • Jan

   

  Ondernemer wees aub niet zo dom. De mensen geven nu hun geld uit in 6 dagen. Ga je op zondag open!!! Dan word er evenveel verdiend. Wat eerst je omzet was in 6 dagen, dat heb je nu in 7 dagen. Tel uit je winst. Als je op zondag open gaat, dan snij je jezelf in de vingers. En je moet de zondagsrust in ere houden. D66 kan beter van die D ook een 6 maken. Als wat maar een bijbels tintje hebt moet verdwijnen. Jammer hoor. Ook jammer dat ze nog zoveel stemmen halen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  " En je moet de zondagsrust in ere houden." - dat maken we zelf wel uit. Weg met de spruitjesluchttheocratie.

 • Stefan

   

  Dat je thuis de bijbel leest is jouw pakkie an jan, maar leg het een ander niet op. Kerk en staat gescheiden!

 • Realist

   

  Welkom in de 21e eeuw! Ondernemers zouden juist creatiever en meer met hun tijd mee moeten gaan. Meer mensen werken en steeds verder van huis. We zijn met z'n allen een stuk mobieler dan vroeger. Dus kun je niet in je eigen stad terecht op zondag dan pakken we de auto en dan kijken we een stad verderop waar de winkels wel open zijn. Dus die klanten ben je zeker kwijt en kun je je niet verplaatsen, de webshop is 24/7 geopend!

 • Julia

   

  Het is sowieso niet van deze tijd dat een winkelopeningstijd door de politiek wordt bepaald. Er zijn belangrijkere dingen. Iedere ondernemer moet dit zelf kunnen beslissen.

  reageer
 • Voegt totaal niets toe. Druk druk en dan klagen dat men tegen een burnout aanzit, de zondag is bedoeld als rustdag, en dat is niet voor niets. Dus doe dat en gij vind rust...

  reageer
 • Julia

   

  Ik vind dit onzin. Want in hotels, restaurants en ziekenhuizen draait men ook op zondag. Daar hoor ik nooit iemand over. Ernie een kleine groep die altijd het geloof erbij halen. U hoeft zelf niet te gaan. Het blijft een vrije keuze. Maar beknot een ander dan niet met uw denken.

 • Anna

   

  Alles is dicht in de Lange Nering op die 8 koopzondagen. Alleen de bouwmarkten en de Intratuin zijn open. Hulde als D66 dit voor elkaar gaat krijgen!!!!

  reageer
 • druk gezin

   

  Eindelijk!! koopzondagen in de polder. We gaan meetellen in de 24 uurs economie. De hele week druk, zaterdags druk met sporten.... dan blijft er weinig tijd over om geld uit te geven. Eindelijk kan dat hier straks ook op zondag! Dank D66

  reageer
 • Drukke onerneme

   

  En wanneer moet de ondernemer zijn geld uitgeven of rust nemen. Maandag tot en met zondag stak druk. Mag een hardwerkend ondernemer ook een dag rust. Of is dat teveel gevraagd tegen over de niet ondernemers die twee dagen vrij hebben per week. En km niet met het argument van personeel aannemen want dat kost meer dan het oplevert.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert