Voltooiing Parel van Urk steeds dichterbij

URK
Na de zomer start de gemeente Urk met de laatste fase van het project om het dorp de authentieke uitstraling terug te geven. Dit plan moet het toerisme op Urk een boost geven. Er is 2,5 miljoen euro uitgetrokken voor het plan.

Een historische steiger is al aangelegd. Die bouw is betaald met de zogenoemde Zuiderzeelijngelden. Volgend jaar begint de bouw van een nieuw toeristisch informatiecentrum, een strandkiosk en nieuwe sanitaire voorzieningen bij de haven. In de zomer van 2018 moet alles gerealiseerd zijn. 

Door de vele toeristen is de parkeerdruk in de kleine straatjes op het voormalige eiland erg hoog. Om daar iets aan te doen, komen er extra parkeerplekken voor zo'n 100 auto's. In het oude dorp wordt een blauwe zone ingevoerd. Daar mag dan maximaal twee uur geparkeerd worden.

reacties (4)

 • KC

   

  Hoe komt een mindervalide op de 1e verdieping om een ijsje te kopen?

  reageer
 • Ih

   

  Lijkt mij hartstikke leuk. Wij komen van de zomer graag een keertje kijken vanuit Lelystad en ergens een hapje en drankje doen!

  reageer
 • Kees

   

  Authentieke aanzicht van Urk nou laat me niet lachen het lijkt nog steeds nergens op vooral de invulling van de avond wat een triest een troosteloze aanblik dat lege terrein.

  reageer
 • Gerard

   

  Dat hele lege haven terrein kunnen ze toch ook bebouwen! Hotels/ restaurants. Maar ja dan komt de zondag om de hoek he

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert