Minister doet niets voor behoud ROC TOP

ALMERE • Vr 11 november 2016 | 10:43 • Vrijdag 11 november 2016 | 10:43
Minister Bussemaker van Onderwijs onderneemt volgens de gemeente Almere geen actie om de ROC TOP in Almere te behouden. Dat blijkt uit een gesprek met de minister eerder deze week over de plannen om de mbo-instelling te laten opgaan in het grotere ROC van Flevoland.

De gemeenteraad vindt het belangrijk dat studenten tussen verschillende opleidingen kunnen kiezen en wil niet dat ROC TOP verdwijnt. Daarom werd er een gesprek gevoerd met de minister. 

Advies commissie tegenover motie
Een onafhankelijke commissie adviseerde in mei dat ROC TOP het aantal leerlingen moet bevriezen omdat het opleidingen-aanbod te veel overlapt met dat van het ROC van Flevoland. Dat is in strijd met een motie van de Tweede Kamer, waarin staat dat grotere ROC's geen alleenheerser mogen zijn en dat studenten iets te kiezen moeten hebben. Bij gelijke kwaliteit moeten kleinere regionale opleidingscentra hun opleiding kunnen blijven aanbieden, vindt de Kamer.

De gemeenteraad heeft goede hoop dat beide scholen er met een constructief gesprek alsnog uitkomen. De twee ROC's zijn uitgenodigd om de uitkomsten van het overleg te presenteren aan de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel