Nog geen duidelijkheid over voortbestaan ROC TOP

ALMERE • Do 5 oktober 2017 | 13:25 • Donderdag 5 oktober 2017 | 13:25
Er is nog steeds geen duidelijkheid over het voortbestaan van het ROC TOP in Almere. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Zij hebben er bij het ministerie van Onderwijs op aangedrongen om snel meer duidelijkheid te geven over de mbo-opleidingen in de stad.

De Almeerse gemeenteraad riep minister Bussemaker vorig jaar al op om ROC TOP te behouden en niet te laten opgaan in het grotere ROC van Flevoland. De raad vindt het belangrijk dat studenten kunnen kiezen tussen verschillende opleidingen. Een onafhankelijke commissie had geadviseerd dat ROC TOP het aantal leerlingen zou bevriezen omdat het opleidingen-aanbod teveel overlapt met dat van het ROC van Flevoland.

De gemeenteraad vroeg beide scholen om in een constructief gesprek een oplossing te zoeken. Daar zijn ze nog niet in geslaagd, hebben de scholen de gemeente Almere nu laten weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel