Geen enkele gemeente heeft volledig goedgekeurde jaarrekening

FLEVOLAND
Geen enkele Flevolandse gemeente heeft voor oktober van dit jaar een volledig goedgekeurde jaarrekening over 2015 kunnen overleggen aan de Rijksoverheid. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau BMC in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens BMC zijn de problemen met de jaarrekeningen ontstaan door de overgang van zorgtaken van de Rijksoverheid naar gemeenten. Landelijk gezien had de helft van alle Nederlandse gemeenten de jaarstukken van 2015 niet op orde. Het jaar ervoor konden bijna alle gemeentes goedgekeurde stukken overleggen. 

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken legt nog geen sancties op maar gaat de gemeenten scherper in de gaten houden bij het opstellen van de jaarstukken voor 2016. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Daarnaast heeft hij een stuurgroep samengesteld die de gemeenten moeten helpen om de jaarrekeningen te verbeteren. Plasterk verwacht dat het nog enkele jaren gaat duren voor de gemeenten alles op de rit hebben. 

 

reacties (4)

 • Mening

   

  Was te verwachten onze rijksoverheid functioneert zelf al niet meer het valt van het ene schandaal in het andere, dus functioneren de lagere overheden al helemaal niet. Zolang ons kabinet met kunst en vliegwerk blijft zitten waar deze zit blijft het een puinhoop.

  reageer
 • NLToday

   

  Was te verwachten onze rijksoverheid functioneert zelf al niet meer het valt van het ene schandaal in het andere, dus functioneren de lagere overheden al helemaal niet. Zolang ons kabinet met kunst en vliegwerk blijft zitten waar deze zit blijft het een puinhoop, maar wel met het vingertje wijzen naar Russia etc.

  reageer
 • Dirk2

   

  Dat moet je als ondernemer eens proberen! Zo zie je maar weer hoe laks onze eigen overheid is en hoe zij haar handen wast in onschuld! Plasterk maakt de politieke belangen weer duidelijk.....Eigenbelang en machtsspelletjes. Gek toch dat de burgers de toenemende individualisering niet meer als ongewoon ervaren...de overheid zorgt alleen voor de overheid.

  reageer
 • MarkS90

   

  Maar o wee als wij een dag te laat de gemeentelijke belastingen betalen.

  reageer
 • Kees

   

  Ja, dan heb je inderdaad een enorm groot probleem. Onee, toch niet. Je krijgt gewoon een herinnering.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert