Straatpraat: 100.000 elektrische voertuigen!

ALMERE
Nederland telt sinds deze maand 100.000 elektrische voertuigen. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken bekend gemaakt.

Niet alle auto's zijn 100 procent elektrisch. In de meeste gevallen worden de voertuigen aangedreven door een combinatie van elektriciteit en benzine. Ondanks dat er nog niet overal laadpalen staan blijft het aantal elektrische auto's in Nederland toenemen. In 2015 was het marktaandeel van elektrische voertuigen meer dan verdubbeld.

Is het een ontwikkeling die we moeten toejuichen? Dat is de centrale vraag tijdens Straatpraat in Almere Stad.

reacties (5)

 • Ed

   

  100000 subsidie-slurpers. Gelukkig zijn er veel meer elektrische voertuigen die niet primair op subsidie lopen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik geloof meer in de waterstof. Net zo snel tanken als bezine/diesel en levert meer energie kwa afstand.

  reageer
 • Boels

   

  Loodzware accu's zorgen voor meer fijnstof van banden en remschijven. Geen CO2-productie tijdens het rijden, wel tijdens het laden. Groene fantasie dus en uiteraard alleen voor de superrijken.

  reageer
 • Danny

   

  Dit weekend nig op pad geweest met een Tesla. Leuke auto alleen heb ik er liever een op bezine. Opladen duurt te lang en er zijn biet genoeg plekken waar je kunt op laden. Fast ned is trots op de eerste file die er stond om je auto op te laden. Leuk als je zolang moet wachten in ook nog in de rij moet staan.

  reageer
 • willy

   

  Ik vind het helemaal niks want als je op een parkeerplaats loopt en zo iemand rijdt weg zonder te kijken of er toevallig iemand achter de auto loopt lig je er onder want je hoort ze niet :(

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert