Gesprek over stadsweides Muziekwijk in een impasse

ALMERE
Een bemiddelingspoging om bewoners van Muziekwijk in Almere en eigenaren van twee stadsweides tot elkaar te brengen is mislukt. Dat laat het college van burgemeester en wethouders in een brief weten aan de gemeenteraad. 

De bewoners, verenigd in een werkgroep, verzetten zich al lange tijd tegen de komst van de stadsweides. De weides zouden volgens de bewoners lawaai- en stankoverlast veroorzaken. Daarmee zouden de stadsweides het woongenot van de bewoners aantasten. 

De werkgroep stapte daarop naar de bezwaarschriftencommissie. De gemeente had volgens de bewoners nooit de stadsweides moeten aanleggen in Muziekwijk. De bezwaarschriftencommissie oordeelde dat de procedures goed waren doorlopen en dat de weides niet weg hoeven.

Om toch tot een oplossing te komen, huurde de gemeente een mediator in. Het bleek niet mogelijk een 'constructief' gesprek op te zetten. Volgens het college zijn de bewoners niet bereid om mee te denken omdat zij de genomen besluiten niet accepteren.  
 

reacties (9)

 • pieter

   

  Blij dat de honden daar nooit uitwerpselen achter laten.

  reageer
 • Jack

   

  Toch wel. Maar de spelende kinderen nemen ze weer mee nasr huis. Onder hun schoenzooltjes.......

 • Danny

   

  Eerst zou er een kerk of moskee komen. Doe mij san maar stadsweides.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Van een moskee is bij mijn weten nooit sprake geweest. Anders was het geloei in deze kolommen natuurlijk niet van de lucht geweest.

 • Danielle Boellaard-de Rooij

   

  Beste Allemaal, graag wil ik reageren op dit artikel als eigenaresse van de voorste weide. Inderdaad mijn paarden poepen en plassen, en net zoals wellicht bij ieder ander die dit leest ruikt dat niet naar bloemblaadjes, iedere veertien dagen wordt de mest opgehaald( was op oude locatie eens in de tien weken) Voor mij extra kosten ! Dit is een eigen initiatief geweest. Waar het echter hier om gaat is dat wij vanaf de bouw begin dit jaar stelselmatig worden belaagd en gestalkt door een sumier groepje bewoners van de muziekwijk die zich de bewonersgroep noemen. Een groep individuen die niet in staat is tot welke vorm van communicatie dan ook. Ik heb niet gevraagd om een verhuizing en ben blij dat er in Almere een oplossing is gevonden om mijn hobby te kunnen uitoefenen. Genieten blijven wij als gezin van onze prachtige paarden en er is niemand die dat genot in de weg gaat staan. Vriendelijke groet, Danielle

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Wordt er met cross-motoren gereden of zijn het de paardenstallen? Ik dacht dat die paardenstal-ondingen bij het Spanningsveld weg zouden gaan maar nu hebben ze een paar honderd meter verder nieuwe gebouwd. Niets stinkt, buiten de dierentuin, zo erg als een paardenstal. Als je een beetje benedenwinds zou zitten ben je de klos.

  reageer
 • Arie

   

  Wat is het probleem? Paardenvlees is over het algemeen van zeer goede kwaliteit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Tussen al d ie windmolens is er vast nog wel een stuk grond in de polder. Waarom dan daar zitten waar bewoners last van je hebben?

  reageer
 • Derrick

   

  Ehhh..... omdat het een STADSweide is?

 • Koos hopeloos

   

  Heel de weide asfalteren. Lekker goedkoop in onderhoud

  reageer
 • Ed

   

  Beter dan een bierkeet of het clubhuis van No Surrender, chapter Almere. Zo kan je het ook bekijken. Misschien helpt die gedachte een beetje bij het acceptatieproces. En paarden zijn over het algemeen heel leve diere!

  reageer
 • Pfff de stadsweide moest weg uit stedenwijk ivm de flopiade. Ze zitten nu in muziekwijk aan deviant van de wijk niemand heeft er last van. Wees blij dat er iets in je wijk is. En wat ma sd kt een beetje geur uit wil.jr geen stank Roy dan op naar de weluwe of een hutje op de hei. Echt wat een azijnzeikers heb je in almere

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Onzin. Ze gaan niet weg maar zijn verplaatst. Bovendien is dit vanweg de nieuwe indeling A6 en het nieuwe busstation ter hoogte van de McDonalds. De Floriade komt hier helemaal niet. Flop R

 • .\/\/.

   

  Die paardestal staat redelijk dicht op de huizen, en als de wind goed staat - en dat staat-ie vaak genoeg - waait de meur zo de wijk in. Ik kan me wel voorstellen dat de bewoners er bezwaar tegen hebben.

 • Frank

   

  Correctie. Ze moesten daar weg vanwege de A6, niet vanwege de floriade.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert