Luchtverkeersleiding Airport op schema

LELYSTAD • Do 17 november 2016 | 16:27 • Donderdag 17 november 2016 | 16:27
De uitwerking van luchtverkeersleiding voor Lelystad Airport ligt op schema en heeft de hoogste prioriteit. Dat meldt staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede Kamer.

Een jaar geleden sprak Dijksma haar vrees uit dat er een tekort aan luchtverkeersleiders zou zijn, waardoor Lelystad Airport mogelijk niet op 1 april 2018 zou kunnen opengaan. Nu schrijft zij dat er met volle inzet wordt gewerkt aan de ingebruikname van Lelystad op de geplande datum.

Lelystad krijgt voorrang
Luchtverkeersleiding Nederland en het Commando Luchtstrijdkrachten wijzen de beschikbare verkeersleiders met voorrang aan het project Lelystad toe. Het vliegverkeer zal vanuit de gezamenlijke luchtverkeersleiding op Schiphol-Oost worden bediend. In de verhoogde verkeerstoren op Lelystad Airport worden de vliegtuigen op de luchthaven zelf begeleid.

Aan de vliegroutes van en naar Lelystad Airport wordt nog gewerkt. Een goede aansluiting op de routes op grotere hoogte is hierbij het meest ingewikkeld, aldus de staatssecretaris. 
In een andere brief aan de Kamer schrijft Dijksma dat Lelystad Airport niet eerder open kan. De Kamer had hierover vragen gesteld na berichten dat Schiphol extra snel groeit.

Zelf vragen over het vliegveld?
Erik Lagerweij, directeur van Lelystad Airport, is dit weekend te gast in het programma Over Flevoland Gesproken. Via Facebook kunt u een vraag aan hem stellen. Presentator Jeroen van der Laan kiest de beste vraag uit en zal na de reguliere uitzending deze vraag stellen aan Lagerweij. De opname daarvan wordt op Facebook gedeeld.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel